Jolla selger bedre enn iPhone

Knallstart hos finsk teleoperatør.

Jolla selger bedre enn iPhone
Jolla ser ut til å ha fått en knallåpning i det finske markedet, trass relativt stiv pris, fire ukers ventetid, mellomgod maskinvare og et operativsystem som fortsatt er beta. Bilde: Jolla

Den finske mobilprodusenten Jolla, etablert av tidligere Nokia-ansatte, skal ha gjort en pangåpning i hjemmemarkedet.

Deres hittil eneste smartmobil med Sailfish OS kom i salg sent i fjor høst. Operativsystemet er basert på Meego, som Nokia i sin tid utviklet i fellesskap med Intel.

Jolla-telefonen er nå mer etterspurt og selger bedre enn eksempelvis iPhone 5s og 5c hos den finske teleoperatøren DNA, melder GSM Arena.

Ifølge rapporten plasserer Jolla seg på femteplass på listen over de ti mest solgte smarttelefonene hos operatøren.

Det er bak populære og prisgunstige Nokia Lumia 520, samt de tre Samsung-modellene Galaxy Trend, Galaxy Y og Galaxy S3, men altså foran alle iPhone-telefonene.

DNA er med sine tre millioner mobil- og fastnettkunder foreløpig eneste finske mobiloperatør som har tatt inn Jolla i sitt sortiment. Produktet tilbys imidlertid også via en nettbutikk til alle EU-land, samt Sveits og Norge. Inkludert frakt men uten moms koster Jolla for tiden 399 euro.

Jolla skal også være operatørens mestselgende smarttelefon i prissjiktet over 300 euro.

Finsk stolthet

Nokia har i alle år gjort det spesielt godt i hjemmemarkedet, sterkt drevet av finsk nasjonalfølelse og stolthet. Nå kan det virke som om iallfall noe av denne effekten også kommer Jolla til gode.

Produktet har en maskinvare i mellomklassen, og operativsystemet Sailsfish OS er dessuten fremdeles i beta.

Den nye telefonen unngår utfordringen med manglende app-økosystem ved å kunne kjøre mange Android-applikasjoner, men benytter den alternative butikken Yandex.Store i stedet for Google Play.

    Les også:

Les mer om: