Jørgen Myrland er død

En markant skikkelse i norsk IT-bransje har forlatt oss.

Jørgen Myrland er død
(Bilde: Magnus Knutsen Bjørke)

En markant skikkelse i norsk IT-bransje har forlatt oss.

Jørgen Myrland døde etter hjertekomplikasjoner på lørdag, bare 58 år gammel. De siste dagene fikk han behandling på sykehus etter å ha blitt funnet bevisstløs utenfor hjemmet etter en sykkeltur. Livet sto dessverre ikke til å redde.

Han har satt spor etter seg i norsk IT-bransje. Gjennom over 30 år holdt han lederstillinger i Cisco, Sun Microsystems, Oracle og IBM.

Da han i fjor forlot Cisco gjorde han det som nettverksgigantens lengstsittende landsjef gjennom tidene. Ikke bare satte han en tilnærmet uslåelig rekord. Under hans ledelse blomstret virksomheten med en dobling av staben som resultat.

Han holdt også en lang rekke styreverv, deriblant i bransjeorganisasjonen IKT-Norge fram til nylig. Det siste året har Myrland vært partner i konsulentselskapet Assessit, der han blant annet bisto oppstartbedrifter med organisasjons- og lederutvikling.

Trine Strømsnes, partnerdirektør for Cisco i Norge og kollega av Myrland gjennom en årrekke, skriver til digi.no:

«– Som tidligere kolleger, og for mange av oss venner av Jørgen Myrland, så var hans bortgang tragisk og veldig trist. Jørgen jobbet i Cisco i nesten 13 år og var på mange måter selve Cisco her i Norge. Det som kjennetegnet Jørgen var hans  energi og tilstedeværelse for ansatte og partnere av Cisco Norge. Han var enormt kunnskapsrik om de viktigste områdene for Cisco, noe som var en inspirasjon for de som jobbet sammen med ham.  Han vår åpen, direkte og samtidig svært omsorgsfull for sine ansatte. Han var også en veldig god coach og mentor for mange av de som jobbet sammen med ham. Det inspirerte alle rundt ham, og han styrte Cisco med høyere vekst enn morselskapet gjennom alle sine år i selskapet. Selv om Jørgen ikke lenger jobbet for Cisco, så vil han bli dypt savnet av oss alle, og vi sørger sammen med hans familie.»

Konsernsjef Steinar Sønsteby i Atea, som også er styreleder i IKT-Norge, fikk den triste beskjeden på søndag. Han har mistet en venn og kollega gjennom svært mange år.

Planen var at de to skulle sykle styrkeprøven Lillehammer til Oslo sammen i sommer. Det har de gjort flere ganger tidligere. Jørgen var fysisk aktiv og dessuten en lidenskapelig tennisspiller.

– Det har blitt nesten 25 år sammen. Både gjennom hans tid i bransjen generelt, men kanskje vil jeg spesielt huske tiden da han var daglig leder for Sun, og selvfølgelig de mange årene i Cisco. Jeg føler at vi har vokst opp i bransjen sammen. Cisco som selskap og teknologien deres har også stått meg nært, og jeg har reist med Jørgen til USA mange, mange ganger. Dette er forferdellig trist. Jørgen var en engasjert og lidenskapelig person, tydelig og synlig i miljøene han deltok i. Og han hadde en høy grad av lojalitet. En jævla ålreit person, sier Sønsteby.

Myrland vil også av oss i fagpressen bli husket som en trivelig, optimistisk og tvers igjennom ordentlig kar. Vi hedrer hans minne.

Til toppen