BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jorma Ollila legger ny lederkabal

Nokia-sjef Jorma Ollila reorganiserer Nokia i fire virksomhetsområder: Mobile Phones, Networks, Multimedia og Enterprise Solutions.

26. sep. 2003 - 10:38

Ifølge en pressemelding fra Nokia er konsernets tidligere finansdirektør Olli-Pekka Kallasvuo utpekt til ny sjef for Mobile Phones-divisjonen som en del av reorganiseringen.

Rick Simonson erstatter Kallasvuo i finansdirektørstolen.

Anssi Vanjoki skal lede Multimedia-divisjonen, mens Sari Baldauf holder taktstokken for de som spiller på Networks-laget. Det er ennå ikke klart hvem som skal lede Enterprise Solutions-divisjonen.

Ved siden av fire nye virksomhetsområder, omfatter reorganiseringen også ifølge pressemeldingen at det innføres horisontale lederfunksjoner for å gi støtte til virksomhetsområdene. Det innebærer mellom annet at salg, logistikk og PR/markedsføring vil få en global organisering under ledelse av Pekka Ala-Pietilä, mens Pertti Korhonen vil fortsette som før - det vil si teknisk sjef for hele konsernet. Strategisjef blir Matti Alahuhta.

Toppsjef Jorma Ollila holder fremdeles roret i ledergruppen, assistert av Pekka Ala-Pietelä, Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Olli-Pekka Kallasvuo, Pertti Korhonen, Anssi Vanjoik og Veli Sundböck, ifølge det svenske nyhetsbyrået Direkt.

- Mobilitet vil endre måten vi driver business på. Bransje- og selskapsstrukturer som ble etablert for tiår siden, ved mobilindustriens begynnelse,, er veldig forskjellig fra det som behøves i fremtiden, er konsernsjef Jorma Ollilas begrunnelse for den omfattende reorganiseringen selskapet nå gjennomfører.

Analytikere Direkt har snakket med er ikke uten videre med på at omorganiseringen er en god idé.

Virksomhetene Multimedia og Enterprise Solutions vil neppe klare å vise den lønnsomhet som Mobil Phones-divisjonen, frykter de, og legger til at man ikke er sikker på hvordan omsetningen skal genereres innen Multimedia og Enterprise Solutions. Blir Mobile Phones den eneste kunden?, spør f.eks. en analytiker i en finsk investeringsbank.

Etableringen av Multimedia-divisjonen leses som et forsøk fra Nokias side på å fokusere enda mer på konsumentprodukter, og at en omorganisering vil øke mulighetene for å lykkes.

Det eneste området som ikke påvirkes av at det legges ny lederkabal er Networks-divisjonen, der Sari Baldauf fortsetter ved rattet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.