AVTALER & KONTRAKTER

Jubel i Idex

Avtale med global mobilaktør i boks.

Ralph Bernstein fungerer som administrerende direktør i Idex fram til hans etterfølger Hemant Mardia tar over.
Ralph Bernstein fungerer som administrerende direktør i Idex fram til hans etterfølger Hemant Mardia tar over. Bilde: Per Ervland
10. mai 2013 - 12:13

Intensjonsavtalen som det norske utviklingsselskapet Idex undertegnet med en «global partner innen markedet for mobil kommunikasjon» 12. mars – se artikkelen Nytt partnerskap for Idex – er nå ferdigstilt, forteller en jublende fungerende administrerende direktør Ralph Bernstein.

– Nå har vi fått på plass en avtale med en global partner innen mobil, sier han til digi.no. – Dette er en fantastisk stor milepæl for oss.

Han kan dessverre ikke si hvem partneren er, heller ikke om detaljer i avtalen.

– Vi snudde oss fort da det ble kjent at Apple ville kjøpe Authentec, fordi vi skjønte at det ville gjøre fingeravtrykkslesere til mobiltelefoner til et stort marked. Nå er vi inne, med teknologi tilpasset et kommende massemarked. Ikke mange norske selskaper er med på store ting i forbrukermarkedet. Dette er veldig morsomt også i nasjonal sammenheng.

Et viktig poeng for Bernstein er at avtalen innebærer anerkjennelse av Idex’ patenter og immaterielle rettigheter.

– Vi har nå trygghet på at Idex’ produkter er godt beskyttet. Det er også et resultat av arbeidet vi har gjort med vår patentportefølje.

I 2007 endte en rettssak mellom Idex og daværende Upek med et forlik og en krysslisensieringsavtale.

– I denne avtalen fikk vi rettigheter til noe av Upeks teknologi og omvendt. Krysslisensieringen ble overtatt av Authentec da de kjøpte Upek, og av Apple da de kjøpte Authentec. Dette er bekreftet av Apple, og gir oss trygghet for våre rettigheter. Det økonomiske mellom oss og Upek ble gjort opp i forliket, så det er ikke snakk om utbetalinger fra Apple til Idex. Poenget er den internasjonale anerkjennelsen av våre rettigheter og vår teknologi, sier Bernstein.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.