Jubileumsgave kun til leie

A-pressens gave til egne ansatte koster konsernet en tidel av hva Statoil har puttet i hjemme PC-potten sin. Til gjengjeld må de ansatte betale over 3.000 kroner i året hver for å ha gaven på hjemlån.

Tirsdag kom meldingen om at Telenor og Hewlett Packard har vunnet kontrakten om å levere hjemme-PC-er med Internett-tilgang til alle ansatte i A-pressen. Det innebærer at mediekonsernets 2.900 ansatte kan nyte godt av tilbudet - forutsatt at de er villige til å betale.

Sjansen er absolutt til stede for at mange ansatte benytter seg av muligheten for å ta ut et kompetansestipend i stedet. Ifølge en artikkel i konsernbladet til Microsoft Norge har nemlig én av fire A-presseansatte hjemmekontor.

Det er i forbindelse med A-pressens 50 års jubileum at A-pressen gjerne vil vise sin godvilje overfor sine mange ansatte:

- Dette er et tilbud for å gi de ansatte mulighet for å høyne sin egen kompetanse når det gjelder databruk, sier konserndirektør Bjørn Larsen i A-pressen til digi.no.
- Men det er også ikke minst gjort for å knytte konsernet tettere sammen og skape en konserntilhørighet, sier han.

Men A-pressen har ikke tatt IT-skrittet fullt ut slik Statoil har gjort. I fjor vår, utenfor jubileumsesongen, fikk Statoils 15.000 norske ansatte (pluss noen tusen utenlandske) gratis tilbud om PC med CD-ROM, internett-tilknytning og ISDN-linje. Investeringen skal ha kostet oljeselskapet 2-300 millioner kroner.

A-presse-tilbudet gjelder en PC-pakke, inkludert modem for Internett-tilgang, nettabonnement og CD-ROM, som kan leies for en fast sum i måneden. Dessuten inneholder avtalen en garanti- og brukerstøtteordning i tre år etter levering. Ifølge Larsen koster dette A-pressen rundt 25 millioner kroner, mens de fortsatt ikke har kommet fram til en endelig utleiepris per ansatte, men anslår at den vil ligge mellom 250 og 300 kroner i måneden.

Det innebærer mellom 3.000 og 3.600 kroner i året i leieinntekter for mediekonsernet og tilsvarende utgifter for hver ansatt.

En del av de 2.900 ansatte vil ikke benytte seg av tilbudet på en stasjonær maskin, blant annet fordi de allerede har hjemme-PC. Disse vil kunne få tilbud om stipend til egen kompetanseutvikling som skal tilsvare PC-pakkens verdi.

Larsen sier til digi.no at de ut fra en totalvurdering har kommet fram til at utleie er den klart mest attraktive løsningen.

- Ikke minst ut i fra skattemessige forhold har vil valgt denne løsningen, sier Larsen som ikke vil gå så mye dypere inne på hva som ligger i akkurat dette. Han opplyser imidlertid at løsningen er gjort i full forståelse med de konserntillitsvalgte i konsernet.

- Det er klart at når du får noe skulle du gjerne ønsket mer. Men dette er jo valgfritt, sier konserntillitvalgt Kith Skaalerud i A-pressen.

- Det er mulig å velge utdannelsespakka i stedet, vi blir ikke pålagt å jobbe hjemme, og det er veldig positivt at konsernet har vedtatt å satse så mange kroner på oss i forbindelse med jubileet, sier hun og mener at sammenligningen med Statoils gavepakker blir litt skjevt.

- De har jo et ganske annet årsresultat enn A-pressen.

Skaalerud håper at dette trekket vil være konsernbyggende, men innrømmer at hun ikke er helt sikker på at utleiemulighetene vil bli like bra mottatt overalt.

- Det er kanskje ikke alle som er like happy for å bli påført en utgift ta i mot en gave,. Men jeg har snakket med veldig mange tillitsvalgte som lurer på når pakka kommer, sier hun.

Til toppen