FORBRUKERTEKNOLOGI

Jubler for rekordsalg av mp3

Platekompaniet har ikke solgt flere singler siden Kurt Nilsens brakdebut.

4. aug. 2009 - 12:31

Norges største musikkforretning Platekompaniet kom sent i gang med å selge digitale spor på internett.

Godt forsinket og etter en ruskete start åpnet tjenesten omsider i mai 2009. Det ikke ubeskjedne målet var å bli større enn iTunes i Norge.

Etter drøye to måneders drift er det klart at også lovlig kjøp av musikk er populært blant nordmenn.

Platekompaniet jubler nå over rekordsalg av enkeltspor.

Den siste tiden har Paperboys og Donkeyboy knivet om å ligge på topp, og førstnevntes singel «Lonesome Traveller» har alene nådd kravet til gullplate - med godt over 5000 solgte eksemplarer.

- Det er fantastisk at vi etter så kort tid i drift klarer å levere slike salgstall. Det er faktisk første gang Platekompaniet selger mer enn 5.000 av en singel siden cd-singelens høydepunkt med Kurt Nilsens «She’s So High» i 2003, fastslår butikksjef Sveinung Rindal i en pressemelding.

Rindal er ikke i tvil om at singelsalget har flyttet seg fysisk. Først fra butikkene og til ulovlig nedlasting.

- Deretter over til lovlige salgskanaler igjen. Ikke minst er dette en bekreftelse på at vi kom på banen til rett tid, og at våre kunder allerede har fått tillit til vår tjeneste.

Musikksporene som Platekompaniet selger leveres i mp3-format med opptil 256 kilobit/s kompresjon. Låtene er DRM-frie, det vil si uten kopisperre.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.