Juks med nettavstemming om veldedig gave

Hans Petter Terning er skuffet over jukset med SOLs julegave på 100.000 kroner til en veldedig organisasjon.

Hans Petter Terning er skuffet over jukset med SOLs julegave på 100.000 kroner til en veldedig organisasjon.

Eniro Norge, som står bak nettstedene SOL.no, Kvasir.no og Bilguiden.no, har tenkt å donere 100.000 kroner av overskuddet til jul.

Frem til onsdag 17. desember kan nettbrukerne stemme på fem kandidater hver uke. Til slutt skal tre ukesfinalister stemmes over frem til lille julaften. Totalsummen på 100.000 kroner deles prosentmessig mellom finalistene, slik at alle tre organisasjoner får sin del av pengene.

Eniro har satset på en avstemning kun på Internett. Nå viser det seg at en eller flere personer har forsøkt å manipulere avstemningen.

- Det oppleves som svært skuffende at vårt ønske om å gi penger til et veldedig formål blir forsøkt ødelagt på denne måten. Vi har imidlertid gått gjennom loggene og korrigert tallene, slik at de viser et korrekt resultat, sier Hans Petter Terning, sjef i Eniro Norge.

Han opplyser at det er blitt satt i gang flere script i utlandet for å forsøke å manipulere resultatene.

- Problemet er det er ulike telekomselskap som sitter med informasjonen. Vi prøver å blokkere disse scriptene så godt vi kan og kommer uansett ikke til å politiforfølge dem. Det ser ut som det er enkeltpersoner som prøver seg, sier han og mistenker ikke de ulike organisasjonene som kan motta de milde gavene fra SOL.

- Nei, vi har tillit til at dette ikke er forsøk på manipulering fra de seriøse organisasjonene, sier han.

Terning mener dette har med både det umodne mediet Internett å gjøre, og det faktum at endel av brukerne er umodne.

- Vi forventet ikke at dette skulle skje og må innrømme at det er litt overraskende siden vi gir penger til et godt formål, sier han og bekrefter at donasjonen er et tegn på at det går bra med selskapet.

- Ja, det går relativt bra med oss. Samtidig er det snart jul, og vi følte for å gi penger til et godt formål. De eneste gangene vi har gjort dette tidligere, er i forbindelse med TV-aksjonen, sier Eniro-sjefen som på spørsmål fra Propaganda tar utfordringen på strak arm.

- Ja, det er en god idé å utfordre andre. Vi oppforder VG til å gjøre det samme som oss.

Her kan du stemme på organisasjonen du mener fortjener gaven.

Til toppen