RESULTATERFINANS

Jukset opp aksjekursen til Twitter

Svindler laget falsk nettsted, og Wall Street lot seg lure.

Grafen viser hvordan aksjekursen til Twitter gjorde et byks i går, før markedet innså at oppkjøpsryktet var satt ut av bløffmakere.
Grafen viser hvordan aksjekursen til Twitter gjorde et byks i går, før markedet innså at oppkjøpsryktet var satt ut av bløffmakere. Bilde: Fotofikling Google Finance/digi.no
15. juli 2015 - 11:48

Hendelsen tirsdag er nok et eksempel på at det er lurt å kaste et ekstra blikk på hvordan nettadressen du besøker er utformet.

En forfalsket nyhetsmelding lurte i går Wall Street med en påstand om at Google var i ferd med å kjøpe opp Twitter med et bud på 31 milliarder dollar.

Meldingen ble lagt ut på bloomberg.market, altså et subdomene til et av de mange nye generiske toppnivådomene som har dukket opp.

Nettstedet var utformet for å få det til å fremstå som nyhetsbyrået Bloomberg News, som bruker domenet bloomberg.com.

Milliardløft

Kilden var overbevisende nok til å sende opp aksjekursen til Twitter over 8 prosent på Nasdaq-børsen. På et blunk var selskapet dermed verdt 2 milliarder dollar mer.

Det falske domenet, stengt få timer senere, ble ifølge Reuters opprettet 10. juli. Domenet var registrert i Panama gjennom WhoIsGuard, et selskap som tilsynelatende gjør det mulig å skjule domeneeierens identitet.

På tross av kursmanipulasjonen endte Twitters aksjekurs likevel opp 0,9 prosent ved børsens stengetid tirsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra