Julegavetips til åpen kildekode-entusiaster

Tilhengere av åpen kildekode-filosofien ønsker seg harde pakker til jul. Her er listen:

Julegavetips til åpen kildekode-entusiaster

Tilhengere av åpen kildekode-filosofien ønsker seg harde pakker til jul. Her er listen:

Det nærmer seg jul og det store spørsmålet for mange er å finne ut hva man skal kjøpe til sin kollega på IT-avdelingen, eller hjemmets store teknologientusiast.

Utvalget av teknologiske julegaver er stort, men i IT-bransjen er mange veldig balkaniserte når det kommer til hva slags teknologi og hvilket selskap et produkt kommer fra.

Åpen kildekode kommer litt på siden i denne diskusjonen. Det er ikke et enkelt selskap som leverer sine produkter under en åpen lisensiering. Det er mange som gjør det og det blir stadig flere. Produktutvalget begynner etter hvert å bli ganske godt med en stor variasjon og mange maskinvareprodukter bruker programvare, er det også et godt utvalg av harde pakker som kan legges under juletreet.

At den norske utviklermobilen Greenphone, fra Trolltech, står på lista bør ikke overaske noen. Da digi.no omtalte den første gang, var det mange som kommenterte at de ønsket seg en slik i debattforumet.

    Les også:

Trådløse rutere, mp3-spillere, avanserte mikserbord for lydproduksjon, radioer, øl og roboter er bare noen av mange julegavetips som nettmagasinet Makezine.com har satt opp på sin illustrerte liste over julegavetips.

Her er Makes liste over julegavetips for åpen kildekodeentusiaster.

Til toppen