JUSS OG SAMFUNN

JunikS.org: - Data-Jon er en mediahype!

Etter at Linuxguiden for en tid tilbake satte i gang en underskriftskampanje mot Økokrims behandling av Jon Johansen, har nettstedet JunikS.org startet en motaksjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2000 - 13:34
JunikS.orgLinuxguidenØkokrim
Jon Johansen












Fortsatt er det Økokrim og påtalemyndighetens ansvar i dette landet å følge opp anmeldelser på mulige lovbrudd. Når en part mener seg utsatt for ett lovbrudd er det politiet sin oppgave å utrede de faktiske forhold, og påtalemyndighetens ansvar å vurdere de juridiske aspektene av saken.

LinuxGuiden er i harnisk over at Økokrim har tatt beslag i stakkars lille data-Jons datamaskiner, og mener at han overhodet ikke har gjort noe ulovlig.

Hvis han ikke har gjort noe ulovlig, hva er da galt i å la Økokrim se ham nærmere i kortene så de kan utrede dette på egenhånd basert på den anmeldelsen de har mottatt? Han har vel da ingenting å verken frykte eller skjule skulle man tro?

Og hvis alt er så lovlig som han påstår så får man vel anta at påtalemyndighetene ei heller vil ta ut noen tiltale mot ham når etterforskningen er ferdig.

Samtidig kan man jo lure på om data-Jon, som nå har fått en overbetalt deltidsjobb i WAP-factory, faktisk er en hacker hvis han ikke har gjort noe? Kan det defineres som hacking å lage en GUI-klient i VisualBasic? Til nød kan man velle kalle data-Jon for en nerd eller geek, men ikke hacker!

Vi i Juniks[News har lenge vært av den oppfatning at data-Jon er og blir en media-hype. Ikke er han noen hacker, og han har kanskje hatt en minimal deltagelse i noe som ikke er en stor sak i utgangspunktet. Det er gjort før av andre, og vil bli gjort igjen av andre. Hadde det ikke vært for den store munnen hans og hans utrolige PR-kåthet hadde dette vært en ikke-sak, og han kunne sittet nede i gudsforlatte Vestfold og sett på DVD-filmene sine med sin GUI-klient i fred for illsinte amerikanske advokater og en internasjonal presse på gressplenen. Men, den gang ei....

Til støtte for Økokrim, statsadvokaten og fornærmede i saken vil vi i Juniks[News starte ett mot-protestopprop (tm). Vi vil vise at selv om vi er store tilhengere av ytringsfrihet mener vi at vi fortsatt trenger å ha politi og påtalemyndighet som får gjøre jobben sin, samtidig som vi ikke trenger små pr-kåte wanne-be folk som data-Jon! Juniks.org er kontroversiell og "tar'n helt ut", men vi holder oss ALLTID på riktig side av loven!

Fyll inn ditt navn og din e-post adresse i feltene under, og vi sender din støtte-erklæring videre til Økokrim, statsadvokaten og fornærmedes advokat. For ordens skyld sender vi kopi til lille data-Jon, nå også kjent som WAP-jon, og hans venner. Gjør dette for å vise at de bare gjør jobben sin, noe de må gjøre, og at det er på tide at noen får fram sannheten om hva data-Jon EGENTLIG har gjort og ikke gjort."

Du finner igjen "mot-protestoppropet" på JunikS.org. Hittil har mer enn 500 skrevet seg på (Linuxguidens opprop har fått over 10.000 underskrifter).

(digi.no har fått tillatelse fra redaksjonen til JunikS.org til å gjengi hele oppropet)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.