BEDRIFTSTEKNOLOGI

Juniper kan gi drastisk bedre ytelse til SAP

En test viser at akselerasjon fra Juniper kan drastisk endre opplevelsen av SAP-tjenester.

1. juni 2007 - 07:41

I går publiserte testlaboratoriet til SAP i California nok en test som viser hvordan ytelsen kan drastisk bedre ved å utnytte løsninger som akselerer nettrafikken. I april ble Citrix testet, denne gangen er det Juniper.

    Les også:

Testen omfatter to typer løsninger fra Juniper, henholdsvis DX og WX.

DX-serien tilbyr belastningsfordeling og akselerasjon av applikasjoner, og som sitter i forkant av SAP-servere. DX har tjenester som http-komprimering, avlastning av SSL-kryptering, sikkerhet og belastningsfordeling.

WX-serien brukes til å bedre ytelsen over faste linjer, med tjenester som komprimering, protokoll-spesifkk akselerasjon (både TCP og SAP) og dynamisk styring av båndbredde. Hensikten er å utnytte linjen så godt som mulig, og samtidig prioritere SAP over annen trafikk.

I et stort anlagt prøvenettverk der man simulerte vanlig bruk av SAP under forskjellige nettverksforhold, viser testene at brukerne opplevde i gjennomsnitt 80 prosent redusert responstid i et nettverk med DX- og WX-utstyr, sammenliknet med et tilsvarende nettverk uten.

I ett tilfelle, overføring av en 5 MB transaksjon under SAP NetWeaver-komponenten for kunnskapsforvaltning («knowlegde management» eller KM), ble responstiden over en 768 kb/s forbindelse med 300 millisekunders forsinkelse redusert fra nærmere ett minutt til såvidt over ett sekund. Den samme transaksjonen over en 45 Mb/s-linje og 60 millisekunders forsinkelse, uten Juniper-akselerasjon, tok 5,24 sekunder. Akselerasjon i infrastrukturen kan med andre ord mer enn erstatte en mangedobling av den fysiske båndbredden.

Grafene nedenfor viser dette, for KM-komponenttransaksjoner under forskjellige nettverks forhold.

På serversiden viser testene at CPU-belastningen ble redusert til det halve:

Plansjen nedenfor viser en oversikt over nettverket og utstyret som ble brukt i testen.

Hele testrapporten er tilgjengelig i pdf: High Performance Networks for Securing and Delivering SAP Applications.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.