Jupiter Media Metrix på konkursens rand

Nettpionéren Jupiter Media Metrix er i ferd med å gå konkurs. Pengene tar slutt i andre kvartal.

Ifølge revisjonsselskapet Ernst & Young er det høyst tvilsomt om Jupiter Media Metrix klarer å overleve. Selskapet har tapt penger siden starten, og det er ingen midler igjen til å snu virksomheten, skriver selskapet i sin årsrapport, som ble lagt frem mandag.

Ifølge nyhetsbyrået Dow Jones har Jupiter Media penger til å holde seg flytende ut andre kvartal, hvis det da ikke kommer en investor med friske penger inn i siste liten.

Uansett utfall, vil det bli en restrukturering av selskapet, noe som blant annet vil innebære at satsingen på målinger gjennom internettpaneler enten vil bli lagt ned eller redusert vesentlig.

Jupiter Media venter en delisting av aksjen fra Nasdaq i juni, etter at selskapet den 28. mars mottok en melding fra teknologibørsen om at aksjekursen har ligget under minsteprisen på én dollar i over 30 dager.

Nyhetsbyrået AP skriver at Jupiter Media nå har igjen 7,5 millioner dollar i kontanter og eiendeler, men kostnadsnivået er så høyt at dette bare vil holde i noen uker. Selskapet avlyste i februar den foreslåtte fusjonen med NetRatings til anslagsvis 71,2 millioner dollar, etter at Federal Trade Commission advarte mot at de ikke uten videre ville godta sammenslåingen. Jupiter svarte da at de ikke var i en slik posisjon at de kunne utfordre FTC i en langvarig rettstvist, og viste til at selskapet trolig måtte kutte i sin virksomhet dersom man ikke snarest ble tilført frisk kapital.

Til toppen