Jurist underkjenner Icons børsforsvar

Stockholmbørsen vurderer om det er gitt innsideinformasjon i det svenske Internett-konsulentselskapet Icon Medialab. Jurist er ikke i tvil.

Stockholmbørsen vurderer om det er gitt innsideinformasjon i det svenske Internett-konsulentselskapet Icon Medialab. Jurist er ikke i tvil.

Den 8. august ble det avslørt at Internett-konsulentselskapet Icon Medialab hadde gitt ekstra mye informasjon til Enskilda Securities før selskapet publiserte halvårsrapporten.

Rapporten, som hovedsakelig gjaldt Icons resultat og prissetting, stemte til punkt og prikke da rapporten ble offentliggjort.

Både Stockholmsbørsen og det svenske kredittilsynet reagerte kraftig. Enskilda kan i verste fall miste sin meglerlisens.

Både Icon og Enskilda fraskriver seg imidlertid alt ansvar.

- At et børsnotert selskap gir mer kjøtt på bena til en analytiker er bare bra, sier Björn Jansson, analysesjef i Enskilda Securities.

- Om vi får innsideinfo så benytter vi selvfølgelig ikke den. Vi har strenge interne regler for hvilken informasjon en analytiker kan offentligggjøre, sier Jansson videre.

- Ingen innsideinformasjon har lekket fra oss, sier informasjonsanvsvarlig Katarina Bjergegård i Icon.

Børsen er koblet inn i saken og undersøker om det er gitt innsideinformasjon. Hvorvidt det er innsideinformasjon avgjøres om dette er å betrakte som kursdrivende og allment kjent. Dette kan gjøres ved å studere kursutviklingen da nyheten kom. Dagen da lekkasjen oppsto steg aksjen 12 prosent...

Svenske Vision har kontaktet en jurist med spesialkompetanse på lovene omkring innsideinformasjon. Han underkjenner Icons bortforklaringer.

- Icon kan ikke forvente at markedet venter seg et vesentlig bedre resultat tre dager før rapporten offentliggjøres, mener den anonyme juristen.

- Det er ikke bra at informasjonen kom ut tre dager før halvårsrapporten ble offentliggjort. Dette er ikke akseptabelt og uheldig for Børsen, mener han.

Til toppen