BEDRIFTSTEKNOLOGI

Just do it!

Styremedlemmet i Silicon Valleys nettverksorganisasjon, Seth Fearey (bildet), var krystallklar i sin mening om IT-Fornebu under sitt foredrag på BI-torsdag. Han rappet like godt Nikes utvetydige "Just do it" og mente at Norge absolutt må bygge sitt Silicon Valley.

Eirik Flaa
10. okt. 1997 - 02:37

IT-Fornebu sto sentralt da BI-symposiets gikk av stabelen torsdag. Med unntak av Telenors visekonsernsjef Jan Fredrik Baksås navlebeskuende høytlesning, utviklet dagen seg etterhvert til å bli en interessant affære.

Størst oppmerksomhet vekket symposiets utenlandske gjest Seth Fearey som, i kraft av sitt styreverv i nettverksorganisasjon Smart Valley, øste ut med erfaringer fra IT-verdenens Mekka, Silicon Valley.

Fearey fortalte om hvordan Silicon Valley ble gjenreist etter en tilbakegang på begynnelsen av 80-tallet og la spesielt stor vekt på hvor viktig det er å koordinere private initiativ.

- De ulike virksomhetene må være med å skape et godt vekstmiljø der de selv opererer. Dersom dette ignoreres kapper de beina av sin egen virksomhet, proklamerte Fearey og la til at dårlig vekstmiljø og infrastruktur var en av hovedårsakene til Silicon Valleys tilbakegang.

-Silicon Valley området hadde elendig elektronisk-infrastruktur på skolene i området, faktisk en av de dårligste i hele USA, sa Fearey og forklarte hvordan Smart Valley organiserte en løsning på problemet.

- Vi tok tak i problemene gjennom Smart Valley og samlet bedriftene til felles innsats, sier Fearey og la til at privat initiativ i langt større utstrekning enn det som er vanlig bør tre støttende til der det offentlige svikter.

- Det mest ekstreme eksemplet på dette, er et forsøk vi nå gjennomfører for å få fortgang i byråkratiets papirmølle. Virksomhetene i Silicon Valley taper enorme summer på å vente på svar det offentlige, etter at de har foretatt en eller annen form for formell forespørsel. Det vi nå har gjort er å bygge opp en infrastruktur som gjør det mulig å foreta all kommunikasjon elektronisk, sa Fearey og dro paralleller til det initiativet som Norsk Investorforum har iverksatt rundt IT-Fornebu prospektet.

- Hold det offentlige utenfor prosjektet, og forén private krefter til innsats. Da kan Fornebu bli et skole-eksempel for resten av IT-Norge, slik Silicon Valley er det for USA og resten av verden, sa Fearey og introduserte et nytt begrep for et hundretalls tilskuere på BI:

- Stikkordet er "competition", sa Feary forklarte at konkurranse og samarbeid faktisk lar seg kombinere.

- Dere må ikke la sjansen løpe fra dere. Just do it, avsluttet Fearey.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.