Juveniler får "kontantkort" til netthandel

Flere britiske aktører tilbyr nå et slags "kontantkort" til tenåringer som ikke får kredittkort, men som likevel vil handle sikkert på nettet uten at mamma blander seg opp i hva de bruker pengene på.

Nettbrukere som er bekymret for sikkerheten ved å betale med kredittkort over Internett, eller som er for unge til å ha sitt eget kredittkort, får nå nye muligheter til å bruke penger på nettet - både sikkert og anonymt.

Nylig ble tre ulike forhåndsbetalte kjøpekort lansert i Storbritannia, melder BBC Online. Kortene er beregnet på folk som ikke har kredittkort eller bankkontoer, og som likevel ønsker å handle i nettbutikker.

Mange frykter også for økende svindel på Internett. Flere undersøkelser tyder på at folk er redde for at kortnummeret skal bli stjålet og misbrukt dersom de legger det igjen på ulike nettsteder.

Les mer om nettsvindel her:


Få straffes for svindel på nettet
Falsk AOL prøvde å svindle nettbrukere

Et av selskapene som håper å dempe dene frykten ved å tilby forhåndsbetalte kjøpekort, er Global Internet Billing. Nylig lanserte de InteractivCash-kortet som kan benyttes istedenfor vanlige kredittkort ved netthandel.

Handleportalen Britishinformation.com er blant de som har inngått avtaler med korttilbyderen. Kortet kan kjøpes i 20.000 kiosker og bensinstasjoner i Storbritannia, og man kan velge mellom kort til ti, tyve, femti eller hundre pund.

InteractiveCash-kortet får konkurranse fra WorldOnline, som lanserte sitt Jalda-kort i begynnelsen av september. Et annet kontantkort for netthandel, som forøvrig har fått det klingende navnet "SplashPlastic", debuterte like etter.

Til toppen