K6 3D blir forsinket

AMD vil trolig ikke kunne levere den nye K6 3D-prosessoren før til sommeren. Dette vil trolig redusere AMDs muligheter til å konkurrere med Intel.

Til nettmagasinet The Register sier en kilde ved AMD at K6 3D sannsynligvis ikke vil bli leveringsklar før i slutten av mai. Den offisielle årsaken skal være at selskapet venter på at programvarehusene skal lage tilpasset programvare for prosessoren, men Joe D'Elia, senior analytiker ved Dataquest UK, sier til The Register at dette ikke høres sannsynlig ut.

- Spørsmålet om programvare har ikke hindret prosessorprodusentene i å gi ut produkter tidligere, poengterer han.

D'Elia har mer tro på at manglende produksjonskapasitet kan være årsaken til at AMD holder tilbake prosessoren. K6 3D blir laget ved hjelp av 0,25 mikron teknologi, men mesteparten av AMDs produksjonskapasitet innen denne teknologien er allerede bundet opp av tidligere leveringsavtaler med IBM og Compaq.

D'Elia tror at AMD ikke har råd til å skape etterspørsel etter 3D-prosessoren så lenge selskapet ikke kan levere, da dette vil skape irritasjon hos kunder som ikke får det de har bestilt.

AMD gjorde minimal oppstuss omkring K6 3D under årets CeBIT-messe, et tidspunkt det ville vært naturlig å gjøre en offisiell produktlansering hvis prosessoren skulle ha kommet i april, som selskapet tidligere har hevdet.

Til toppen