BEDRIFTSTEKNOLOGI

K6-suksess - enn så lenge

Rask Engros i Drammen har hatt kjempesuksess med sine AMD K6-baserte PC-er, men administrerende direktør Hugo Rask-Jensen, tviler på om suksessen vil fortsette.

Eirik Flaa
26. juni 1997 - 13:13

Rask Engros i Drammen har hatt stor suksess med AMD K6-baserte PC-er de siste par månedene, og har totalt solgt rundt 600 maskiner utstyrt med Intel-klonen. Dette er omtrent ti ganger så mange maskiner som er solgt med Intels nye Pentium II-prosessor. Rask-Jensen stiller seg likevel tvilende til hvor lenge suksessen kan fortsette.

- Intel har planene klare for hvordan selskapet skal hamle opp med sine utfordrere, sier Rask-Jensen til digi.

- Jeg tror Intel vil hindre sine to hovedkonkurrenter i å tilpasse prosessorene til den nye Slot 1 hovedkort-standarden. Når det nye brikkesettet fra Intel kommer til høsten, kan det bli tøft for andre produsenter å holde tritt på hovedkort-fronten, sier Rask-Jensen.

Rask-Jensen forklarer at situasjonen ligner på den man har sett med Pentium Pro. Her har Intel skaffet seg en proprietær hovedkort-standard som har vært med på å skaffe dem monopol i "high-end" Wintel-markedet.

For å møte trusselen om fra Intel, har AMD inngått en avtale med en asiatisk hovedkort-produsent. Om AMD mot formodning skulle klare å fremskaffe høyhastighets-hovedkort fra denne fabrikken, har Intel en ny strategi tror Rask-Jensen.

- Intel har gode marginer å gå på og vil sannsynligvis bruke disse til å presse priser om nødvendig, sier Rask-Jensen som regner med at Pentium II-baserte maskiner vil gå forbi K6-maskinene i volum i løpet av kort tid.

- Personlig synes jeg det er viktig at vi har et mangfold i denne bransjen, men jeg må nok innse at Rask Engros' produksjon etterhvert vil domineres av de nye Pentium II-brikkene, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.