- K7 raskere enn Pentium III

Ledelsen i AMD hevder at den kommende K7-prosessoren vil være raskere enn Pentium III-prosessorer med samme klokkehastighet.

Ledelsen i AMD hevder at den kommende K7-prosessoren vil være raskere enn Pentium III-prosessorer med samme klokkehastighet.

Dirk Meyer, mannen bak K7 og visepresident i AMD, fortalte i forrige uke, ifølge ZDNN, at K7 (eller Athlon eller Alereon - navnet er fortsatt ikke offentliggjort), får bedre ytelse enn en Intel Pentium III-brikke med tilsvarende klokkehastighet i viktige ytelsestester.

Dette inkluderer tallknusing i regneark og generering av grafikk og video for spill.

Meyer fortalte at AMDs tester viser at K7-prosessorer slår tilsvarende Intel-brikker med mellom 7 og 42 prosent, avhengig av programvaren som kjøres.

Meyer fortalte også at 600 MHz-utgaven av K7 ikke vil bli lansert samtidig med de to andre utgavene, men at den vil bli tilgjengelig litt senere på sommeren. En 1.000 MHz-utgave av K7 ventes i år 2000. Heller ikke Intel vil komme opp i slike hastigheter før neste år, noe som betyr at AMD for første gang ser ut til å kunne følge Intel når det gjelder ytelse.

Det hele står og faller på om AMD greier å produsere nok brikker. Dette er noe AMD har slitt mye med og som nok er én av de viktigste årsakene til at selskapet ikke har gjort det særlig bra økonomisk.

Men K7 kan bli et vendepunkt for AMD. Nå som Intel stadig senker prisene på de rimeligste prosessorene trenger AMD uansett et produkt det kan tjene penger på. Det er ikke umulig at K7 vil bli et slikt produkt.

Til toppen