Kabelen ligger der - får ikke bredbånd

Inderøy kommune i Nord-Trøndelag vil så gjerne ha bredbånd. Kabelen går rett forbi kommunehuset, men hittil har de ikke fått koblet seg på.

Inderøy kommune i Nord-Trøndelag vil så gjerne ha bredbånd. Kabelen går rett forbi kommunehuset, men hittil har de ikke fått koblet seg på.

- Motorveien går rett forbi uten at vi kan bruke den, sier ordfører Ole Tronstad oppgitt. Overfor Trønder-Avisa beklager Tronstad at landbrukskommunen i Nord-Trøndelag ikke får adgang til informasjonsmotorveien i motorvei-fart.

Ifølge kommunens IT-konsulent Tor Elnan får de ikke lov av BaneTele å koble seg til kabelen, som har 16 ganger bedre kapasitet enn det som idag er tilgjengelig i korn- og potetbygda.

Slikt bredbånd ville betydd mye for næringslivet i kommunen, og de ser derfor på alternative løsninger som kan komme til å koste hundretusenvis av kroner i investeringer.

- Vi har et stort behov for å øke kapasiteten på Internett i kommunen. Enkeltbedrifter sliter med dårlig konkurranseevne fordi hastigheten på nettet er for dårlig, forteller Tronstad.

Mer enn 90 interessenter har allerede signalisert overfor kommunen at de har behov bredbånd, skriver avisen.

- Etterspørselen er stor blant næringslivet. Men så er det ingen som vil gjøre butikk på dette. Det har jeg litt problemer med å forstå, sier Tronstad til T-A.

BaneTele overtok kabelen fra Enitel da sistnevnte gikk konkurs, og akkurat den fiberbunten som ligger nedgravd i jorda fire meter fra veggen på kommunehuset på Straumen er del av Helgelands-linken deres. Informasjonssjef Birgitte Frisch forstår ikke helt oppgittheten på Inderøy.

- Vi tok kontakt med ordføreren, og de sa de hadde vært i kontakt med noen hos oss om denne saken. Han visste ikke hvem de hadde vært i kontakt med og var egentlig ikke så frustrert, men stilte seg undrende til at kabelen gikk fire meter utenfor døren uten at den kunne brukes av dem. Vi har koblet ordføreren på en av våre selgere, så får de sette seg ned og se hva som kan gjøres, sier Frisch til digi.no.

Dermed er det håp om fett bredbånd også på Inderøy.

PS! Artikkelforfatteren er født og oppvokst på Inderøy, noe som sikkert har farget både vinkling, ordvalg, saksvalg - foruten resten av vedkommendes tilværelse (red. anm.)

Til toppen