BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kabelreperasjon til 150 mill

Alcatel fikk i sommer en tilleggskontrakt på reparasjon av sjøkabler mellom de filippinske øyene Leyte og Cebu. Kontrakten har en ramme på 150 millioner kroner, opplyser selskapet i børsmelding.

digi:stab
7. aug. 1997 - 10:58

Den nye kontrakten kommer i tillegg til den opprinnelige 650-millioners kontrakten fra 1994 på leveranse av fire sjøkabler mellom de to øyene. 14. april i år ble det konstatert brudd på de nye kablene.

- Et fartøy som la ut og pløyde ned fiberoptiske kabler for et konkurrerende selskap klarte å kutte våre kabler, sier informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Alcatel STK.

Bruddstedet ligger på 230 meters dyp om lag ti kilometer fra Cebu. Kablene, som var levert til National Power Corporation for å sikre denne øyas el-forsyning, var klare til bruk da uhellet inntraff. De nye kablene er allerede ferdig produsert ved fabrikken i Halden.

- I forbindelse med store sjøkabelprosjekter som Leyte og Cebu , lager vi alltid en reservelengde. Deler av denne skal erstatte de ødelagte kablene i en lengde på mellom 50 og 100 meter ved bruddstedet, sier Qvigstad.

Reparasjonsarbeidene tar til nå, og avsluttes i slutten av november. Et innleid fartøy skal stå for selve utleggingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.