EDTECH

Kahoot henter nye 80 millioner kroner

Det norske quiz-fenomenet er også valgt ut av Walt Disney Company til et eksklusivt akseleratorprogram.

Kahoot har vokst til over 50 ansatte. De siste par årene har selskapet hentet inn godt over 210 millioner kroner i risikokapital og såkornmidler.
Kahoot har vokst til over 50 ansatte. De siste par årene har selskapet hentet inn godt over 210 millioner kroner i risikokapital og såkornmidler.
20. juli 2017 - 09:37

Det norske teknologiselskapet bak quiz-spillet med samme navn, Kahoot, har hentet inn nye 10 millioner dollar, noe som tilsvarer 80,6 millioner kroner.

Nye private investorer fra Norge har skutt inn pengene, sammen med eksisterende investorer som Microsoft Ventures, Creandum og Northzone.

Dette kommer i tillegg til 10 millioner dollar som edtech-bedriften hentet inn i september i fjor. En bragd i norsk målestokk som definitivt ble lagt merke til.

– De henter inn en krigskasse for å få rullet løsningene ut i verden. Dette er i samme klasse som Opera Software og Tandberg tidligere, sa IKT-Norges direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen til digi.no den gangen.

Walt Disney

Kapitalutvidelsen nå kommer bare en uke etter nyheten om deltakelse i akselleratorprogrammet til Walt Disney Company.

Kahoot har det siste året økt sin brukerbase med 60 prosent, og mobilappen har nå 50 millioner aktive brukere hver måned, ifølge tall fra selskapet.

For noen uker siden ble mobilappen vist fram i en ny utgave, foreløpig en betaversjon, med oppdatert brukergrensesnitt og ny funksjonalitet.

Les: Nå skal Kahoot gjøre det gøy å gjøre lekser

Den store nyheten er at lærere kan lage spillutfordringer som kan deles med elvene i form av hjemmelekser. Den endelige versjonen skal lanseres til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.