OKONOMI

Kahoot-sjefen er fornøyd med første kvartal, men blir straffet på børsen

Kahoot-aksjen faller 7–8 prosent like etter åpningen på Oslo Børs, etter å hatt en pen oppgang så langt i år.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa er tilfreds med første kvartal.
Kahoot-sjef Eilert Hanoa er tilfreds med første kvartal. Foto: Vidar Ruud/NTB
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
4. mai 2023 - 10:01

– Jeg er glad for å kunne rapportere tosifret inntektsvekst og betydelig forbedret lønnsomhet, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa i en børsmelding. 

Driften i det norske e-læringsselskapet går imidlertid fortsatt med underskudd, men det later til å ha stabilisert seg på samme nivå som i fjor.

 – Vi viser viser stayerevne og fortsatt sterk vekst i et et tidvis vanskelig marked, sier Hanoa, som trekker fram at veksten av større og profesjonelle brukere fortsatte. 

Økte antall betalende kunder

Dette førte i neste omgang til en økning i betalte abonnementer. I kvartalsrapporten står det at selskapet har fått 35.000 nye betalte abonnementer i første kvartal, hvorav ca 30.000 er fra såkalte  profesjonelle brukerkategorier.

Totalt  hadde selskapet 1.345.000 betalte abonnementer ved utgangen av første kvartal, noe som er en økning på 15 prosent.

Hanoa påpeker også at Kahoot  framover vil komme med nye løsninger, det inkluderer blant annet nye AI-baserte funksjoner. 

Toppene i de mest lønnsomme selskapene i Norge tjener svært gode penger. Samtidig har de bidratt med rundt 100 millioner kroner til statskassa.
Les også

Dette tjente toppene i Norges 100 mest lønnsomme IT-selskaper: To navn skiller seg klart ut

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.