Kai Paulsen er brått revet fra oss

Kai Thore Paulsen, ansvarlig redaktør for IT Insider, veteran blant norske IT-journalister, er død.

Kai Thore Paulsen var veteran allerede da jeg begynte med IT-journalistikk i 1985. Mitt første minne av ham er fra en felles tur for å se på Apollo arbeidsstasjoner i Stavanger. Kai hadde en deadline hengende over seg, og brukte ledige stunder på flyet og i bussen til å klapre ned artikler på en av datidens bærbare terminaler, stort sett ikke annet enn et tastatur med innfelt miniatyrskjerm som viste et par tre hundre tegn om gangen.

Mitt siste minne er fra et arrangement i forgårs, der Sun og Systek fortalte om Java og mobiltelefoner. Han var - som alltid - godt forberedt. Spørsmålene han stilte røpte, som vanlig, både hans innsikt i det faglige og i forretningsområdet, og hans utrettelig trang til å vite mer og til å forstå ting enda bedre.

Mellom disse minnene var over seksten år der Kai måtte tilpasse seg et stadig skiftende mediebilde - fra TU Data til hans egen avis IT Insider som han startet i 2000, via blant annet Inside Data. Men hans egentlige jobb var alltid den samme. Han kunne som få formidle, muntert og levende, innsikt i teknologi og i IT-bransjens innfløkte utvikling.

Gjennom årene tok Kai vare på utdatert men funksjonelt maskineri, og han bygget opp en samling som fortjener å komme på museum.

Kai var født i 1947. Våre tanker går til hans kone og to voksne sønner, og til våre kolleger i IT Insider.

Her kan du overbringe dine kondolanser:


Til toppen