Kaldblodige elitesoldater

Delta Force er et actionspill som handler om en gruppe elitesoldater på spesialoppdrag i fiendtlige omgivelser. Spillet er i hvert fall langt mer realistisk enn filmene om den samme avdelingen.

Delta Force er et actionspill som handler om en gruppe elitesoldater på spesialoppdrag i fiendtlige omgivelser. Spillet er i hvert fall langt mer realistisk enn filmene om den samme avdelingen.

De fleste som har sett de to b-filmene med Chuck Norris i rollen som oberst i Delta Force, har vel en viss anelse hva Delta Force er. Delta Force, eller 1st Spesial Forces Operational Detachment som avdelingen egentlig heter, er en avdeling i den amerikanske hæren som er spesialtrenet for å eliminere terrorister. Men den amerikanske regjeringen har fortsatt ikke bekreftet at en slik avdeling faktisk finnes.

Spillet Delta Force fra Nova Logic gjør at spilleren på et vis kan få oppleve hvordan det er å være medlem i Delta Force, det vil si være med på de skarpe oppdragene.

I starten av spillet kan man velge mellom fem forskjellige oppdrag. Blant annen skal man frigi gisler i Tchad, erobre et kommunikasjonssenter i Usbekistan og eliminere leiesoldater i Peru. Når man har greid de fem første oppdragene, får man tilgang til flere.

Vanlig visning

Totalt tilbyr spillet over 40 forskjellige oppdrag.

Spillet har en rekke forskjellige innstillinger for å gjøre spillet enklere eller vanskeligere. Blant annet kan man stille inn hvor sårbare soldatene skal være for skudd, få soldatenes GPS-system til å avmerke vennlige og fiendtlige personer og tyngre våpen på det digitale kartet, stille hvor kompleks fienden skal benytte, samt gi advarsel hvis spilleren sikter på en vennligsinnet soldat.

GPS-systemet

GPS-systemet viser også hvor de forskjellige målene for oppdraget er, hvor spilleren befinner seg og hvilken retning han beveger seg.

Hver soldat er utstyrt med et utvalg våpen. Som hovedvåpen kan spilleren velge mellom fem forskjellige geværer, alt fra maskinpistol til skarpskyterrifle. Som sekundært våpen kan spilleren velge mellom to forskjellige typer miner, ett lett antitankvåpen eller ekstra ammunisjon til geværet. I tillegg har soldatene pistol, kniv og håndgranater.

Antall skudd man har til hvert våpen er begrenset, dermed utklasser spillet alle actionfilmer hvor magasinene til heltene nesten aldri tar slutt. Et av problemene i spillet er å ikke bruke opp patronene før oppdraget er over.

Jeg har primært brukt en M4 karabin med granatkaster som hovedvåpen, men hva som lønner seg varierer med oppdragene. M4-geværet har en rekkevidde med kikkertsikte på omtrent 500 meter og egner seg både til stridigheter forholdsvis tett opptil kroppen og til en slags snikskytterrolle.

Kikkertsikte

Du kan legge deg bak en stein og bare vente på at fiendtlige vaktposter skal passere. Det kan ofte være greit å utslette mesteparten av fienden før det bli for hett.

Det er også mulig for opptil 32 spillere å samarbeide eller spille mot hverandre. Delta Force støtter både TCP/IP (Internett)- og IPX-protokollene, og man kan spille via modem, seriekabel eller nettverkskort. Når spillerne spiller mot hverandre, kan de velge mellom "Dødsmatch", "Kongen på haugen" eller "Erobre flagget".

I Dødsmatch er det om å gjøre å drepe flest mulig av fienden. I Kongen på haugen velger man et visst område som man skal okkupere over et visst tidsrom. Erobre flagget går ut på å ta seg inn på fiendens område og ta med seg fienden flagg eller fane, samt ta det med tilbake til avdelingens base. Spilleren må samtidig passe på at fienden ikke stjeler hans eget flagg.

Delta Force er et ganske underholdende og spennende spill, spesielt etterhvert som man skrur av hjelpemidlene. Til tross for at man normalt er medlem av en tropp, må man ta de fleste avgjørelsene på egenhånd. Grafikken er bra, men ikke voldsomt imponerende. Det kreves maskin med MMX-prosessor eller bedre, men ikke 3D-kort.

Til toppen