Kall inn til fest med VGs nye mobiltjeneste

Redaksjonssjefen i VG.no tror at festmennesker og fotballfrelste vil ha mest glede av den nye mobiltjenesten. Produsenten Inpoc sier at en av de mest aktive til nå har vært Vardø Modellflyklubb.

Schibsted-selskapet Inpoc sine hjemmesider har det allerede eksistert en tjeneste som de har kalt 'Inpoc Grupper'.

Nå introduserer VG.no den samme tjenesten hvor mobilbrukerne kan lage og delta i grupper for mobil kommunikasjon. En melding kan maks inneholde 160 tegn og gruppenavnet og nicknamet legges automatisk til din melding i gruppen.

De andre medlemmene i gruppene kan filtrere bort meldingene hvis de ikke liker innholdet til de andre, men tjenestene er først og fremst laget for formidle innhold i form av beskjeder, nyttige tips og morsomme historier.

- 'Inpoc Grupper' gjør at folk bruker mobilen til å kommunisere bredere enn før. Det er veldig interessant å se hvordan brukerne benytter denne tjenesten. Folk lager selvfølgelig sine egne private grupper for å gi beskjeder til venner og familie, men vi ser også at det oppstår store grupper for folk med felles interesser, for eksempel kjendisvarsling og vitser. Derfor representerer dette noe helt nytt og spennende innenfor mobil kommunikasjon, mener Per Håkon Fasting, administrerende direktør i Schibsted Telecom og Inpoc i en pressemelding.

Selskapet hevder at de er først i Norge med å introdusere denne tjenesten som minner veldig om gruppeutsendinger via e-posten.

Nettverksstrukturen gjør at store grupper kan kommunisere raskt og effektivt. Dette åpner for helt nye muligheter for bruk av SMS som både kommunikasjons- og underholdningsmedium i dagliglivet, mener Inpoc.

Hos VG vil man bruke denne løsningen som en forlengelse av 'VG Diskutér'. Her har man over lengre tid etablert et nettsamfunn med tusenvis av brukere og mange hundre tusen innlegg i de mest aktive gruppene. 'VG Mobilgrupper' vil markedsføres til de samme brukerne og i forhold til de samme temaene som det har vist seg å være interesse for.

- Det passer perfekt for en gjeng, for eksempel et fotball-lag som møtes på lørdager. Da sorterer du det i en gruppe med fotball i navnet og sender en SMS til et kodeordet, slik at alle som står på lista får beskjeden. Det samme kan du gjøre for eksempel når en vennegjeng skal samles på byen og liknende, sier Espen Egil Hansen som er redaksjonssjef i VG.no.

Han sier at teknologien er den samme som for de som mottar nyhetsvarsel fra VG, og at det koster 1,50 kroner å motta en melding.

Det ene hovedbruksområdet er altså lage sine egne private grupper for venner som skal på tur, fotball-laget som trenger å gi hverandre beskjeder. Ifølge Inpoc er en av de mest aktive gruppene på Inpoc.no 'Vardø Modellflyklubb' som nesten daglig sender hverandre beskjeder om vær og

vindforhold. "Nu fær vi opp for å lage hull i noen skyer. Velkommen etter." er et eksempel på beskjeder de kan sende hverandre.

Det andre hovedområdet for tjenestene er åpne "offentlige" grupper for brukere med felles interesser - fotball, musikk, geografiske steder etc. Denne tjenesten minner om tradisjonelle chat-tjenester, men forskjellen er at en er med over lengre tid og at antaller grupper er mye større enn i en tradisjonell tjeneste.

Til toppen