Kalle Lisberg: - En visjonær er gått bort

Kalle Lisberg, som i mange år var en sentral person i Jan Stenbecks medie- og televelde, mener det ikke er mange nordiske mediemoguler som kan matche Jan Stenbeck.

- Det er ikke mange som er lik ham, det er helt sikkert.

Det sier Kalle Lisberg etter å ha mottatt sjokkmeldingen om at den kontroversielle svenske medie- og telemogulen Jan Hugo Stenbeck er gått bort i en alder av 59 år.

Lisberg var med på oppstarten av den første kommersielle riksdekkende radiokanalen i Norge, hvor Stenbecks millioner var en viktig faktor for å få radioen i gang. Han var siden sjef i et annet Modern Times Group-selskap, TV3.

- Jeg var ikke i hans nærmeste krets, men traff ham endel ganger fra 1994 i konsernssammenhenger og møtte ham i avslappede samvær på Bahamas og i St. Tropez hvor ledelsen for medieselskapene møttes.

- Hvike konsekvenser vil hans bortgang få for nettverket av medie- og teleselskaper som han eier

- Jeg synes at dagen i dag ikke passer til å snakke om det. Men jeg kan si så mye at han var sentral i alle fall når det gjelder strategi og tenke fremover. Han fulgte sine investeringer nøye opp, blant annet gjennom styret i MTG og hadde god evne, plukke dyktige og nære medarbeidere, mener Lisberg som så på ham som en visjonær beslutningstaker.

- Fra mitt ståsted er det klart at han var foran de andre. Han var en av de første som sikret seg mobiltelefonkonsesjoner verden over før mobilen ble tilgjengelig for folk flest. Han var svært tidlig ute med clearing av betaling teleselskapene mellom både i Europa og på verdensbasis. Og han var en av de meget få som så at P4 kunne bli en suksess i Norge,. Ser man på den strategien han hadde for ViaSat og digital-TV, tok det mange år, men i dag er selskapet blitt en fantastisk suksess, mener Lisberg som ikke minst ble fascinert av Stenbeck som person:

- Han var en av de aller største og en karismatiker med en fantastisk utstråling. Han hadde en egen evne til å inkludere deg og vise raushet, samtidig som han var streng og stilte krav. Det var ingen tvil om at han var sjefen med stor S.

Les mer om Stenbecks bortgang:

Til toppen