JUSS OG SAMFUNN

Kaller inn Twitter, Facebook og RIM

Storbritannia vurderer blokkade ved gateopprør.

23. aug. 2011 - 13:20

Representanter for Twitter, Facebook og BlackBerry-produsent Research In Motion (RIM) vil torsdag møte den britiske regjeringen. Det melder TheNextWeb.

Tema for samtalene blir trolig hvilken rolle de sosiale nettjenestene og BlackBerrys krypterte meldingstjeneste spilte under de voldsomme opptøyene, som tidligere denne måneden herjet London og flere engelske storbyer.

Flere av personene som deltok skal ha oppfordret til koordinerte angrep og plyndring ved hjelp av nevnte tjenester.

Da dette ble kjent tok statsminister David Cameron, for et par uker siden, til orde for å blokkere digitale kommunikasjonsmidler for mistenkte bråkmakere.

Nettets innvirkning ved sosial uro og mottrekk gjennom sensur har vært mye debattert i år, ikke minst etter rollen digitale kommunikasjonsmidler spilte under demonstrasjoner og revolusjon i blant annet Tunisia, Egypt og Libya.

I vestlige land har iveren for sensur i slike sammenhenger vært mindre påtagende, men det kan nå endre seg.

- De som utnytter sosiale medier til å spre vold må stoppes. Vi samarbeider derfor med politiet, overvåkningstjenestene og bransjen for å vurdere om det er nødvendig å blokkere kommunikasjonen via disse tjenestene, sa Cameron nylig i en uttalelse.

Facebook og RIM bekreftet i forrige uke at de ville møte den britiske innenriksministeren Theresa May for samtaler om utfordringene. Mandag bekreftet også Twitter at de deltar på møtet denne uken, ifølge Mashable.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.