JUSS OG SAMFUNN

Kaller McAfee for «bonkers»

Statsminister ber antivirus-gründeren melde seg for politiet.

John McAfee er på flukt fra myndighetene i Belize, hvor han bor, fordi han mener myndighetene vil gi ham skylden for et nylig drap. Selv sier McAfee at han er uskyldig, men innrømmer at hans atferd de siste dagene kan tyde på det motsatte.
John McAfee er på flukt fra myndighetene i Belize, hvor han bor, fordi han mener myndighetene vil gi ham skylden for et nylig drap. Selv sier McAfee at han er uskyldig, men innrømmer at hans atferd de siste dagene kan tyde på det motsatte. Bilde: Belize Reporter Newspaper
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2012 - 12:58

Grunnleggeren av antivirus-selskapet McAfee, den 67 år gamle John McAfee, skal fortsatt være på rømmen fra politiet i Belize etter at naboen han, amerikanske Gregory Viant Faull ble skutt og drept i sitt hjem i helgen.

McAfee under flukten blitt intervjuet av flere medier, ikke minst Wired. Der har han fortalt at han er redd for at de beliziske myndighetene vil komme med falske anklager mot ham og gi ham skylden for drapet på Faull.

– De kan si at jeg er paranoid omkring dette, men de vil drepe meg, det er ikke noen tvil. De har forsøkt å få hektet meg i måneder. Jeg er ikke godt likt av statsministeren, skal ha ha fortalt til Wired. Helt uten grunnlag er frykten hans kanskje ikke, for styresmaktene i Belize er ikke helt ukjente med korrupsjon.

Politiet i Belize sier derimot at de kun ønsker å avhøre McAfee.

Nå har også statsministeren i Belize, Dean Barrow, kommet på banen.

– Jeg ønsker ikke å være uvennlig, men han ser ut til å være ekstremt paranoid. Jeg vil går så langt som å si «bonkers», sier Barrow i et intervju med Reuters.

– Han burde manne seg opp, respektere lovene våre og gå og snakke med politiet, sier Barrow, som legger til at han aldri har møtt McAfee.

– Det er ikke slik at politiet har sagt at han er en mistenkt, og det er helt klart ikke noe spørsmål på dette tidspunkt om anklager. Med det faktum at dette har blitt smurt utover internasjonale overskrifter, betyr at politiet må opptre ekstremt varsomt i glansen av det offentlige søkelyset, sier Barrow.

McAfee etablerte selskapet McAfee i 1987. Han skal ikke ha hatt noe med det nå Intel-eide selskapet siden han trakk seg ut i 1994.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.