Cisco Industrial Ethernet 5000

Kaller tilbake potensielt livsfarlige svitsjer

Kan gjøre dekselet strømførende.

Det er to svitsjmodeller i Ciscos Industrial Ethernet (IE) 5000-serie som kan være berørt av kortslutningsfeilen.
Det er to svitsjmodeller i Ciscos Industrial Ethernet (IE) 5000-serie som kan være berørt av kortslutningsfeilen. (Bilde: Cisco)

Kan gjøre dekselet strømførende.

Cisco advarer om at det har oppdaget en feil som kan ramme to utgaver av svitsjene i selskapets Industrial Ethernet (IE) 5000-serie. Feilen kan føre til at strømførende kabler kortsluttes med metalldeksler. Saken har også blitt omtalt av The Register.

Dette kan medføre fare for brukeren, enten i for av elektrisk støt eller brann. I tillegg vil svitsjen sannsynligvis ikke fungere når kortslutningen først har oppstått.

Tilbakekalles

Feilen skal ha blitt oppdaget av Cisco selv under testing av en enhet som ennå ikke var blitt levert. Selskapet skal ikke ha fått varsler om at dette har skjedd hos kunder, men har nå igangsatt et «oppgraderingsprogram» hvor berørt maskinvare skiftes ut.

Modellene som kan være berørt av feilen er IE-5000-12S12P-10G og IE-5000-16S12P. Begge er svitsjer med 28 porter.

Kunder som har slike svitsjer, kan få erstattet den berørte maskinvaren ved å fylle ut et skjema på denne siden.

Oppdatert: Nils Ole Gamlem i Cisco Norge opplyser til digi.no at det bare har blitt levert én slik svitsj norske kunder gjennom den autoriserte forhandlerkanalen. Cisco er allerede i dialog med denne kunden.

Til toppen