FORBRUKERTEKNOLOGI

Kamera med GPS kanskje det neste nye

Et nytt tilbehør fra Sony vil gjøre det mulig å se nøyaktig hvor og når bildene ble tatt.

3. aug. 2006 - 08:54

Sony kommer denne høsten med et nytt tilbehør til sine digitale fotoapparater. Det dreier seg om en GPS-enhet som henter inn informasjon som synkroniseres med tidspunktene bildene ble tatt ved hjelp av medfølgende programvare.

- Når du ser på bildene dine i ettertid så får du opp et kart med posisjonen der bildene ble tatt, sier Anders Tegnér, produktsjef i Sony Sverige til IDG.se.

Fotografen må børe med seg en liten enhet som festes i beltet. Den registrerer posisjonen hvert 15 sekund. Så sammenlignes de aktuelle tidspunktene med tidsmerkingen på de digitale bildene.

Programmet GPS Image Tracker tar seg av dataavstemmingen og posisjonsinformasjonen legges inn i JPEG-bildets metadata.

En ny versjon av Sonys program Motion Picture Browser gjør også at brukeren kan søke gjennom bildene med utganspunkt i posisjoner.

GPS-systemet fungerer sammen med Sonys digitalkameraer, men det vil også kunne brukes av andre kameraer så lenge de produserer JPEG-bilder som er kompatibel med EXF2.1 standarden.

Produktet har fått navnet GPS-CS1 og kommer i september i USA og Japan. Den forventes å komme til Norden iseptember eller oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.