Abonner
MASKINVARE

Kamera med varmesensor gir smittefri adgangskontroll

Kameraet som sjekker om besøkende ved behandlingsinstitusjonen i Hurdal har feber, kan også varsle hvis datakomponenter er i ferd med å gå varme.

Einar Karlsson, servicetekniker hos Konica Minolta (foran)  og systemkonsulent Bjørnar Haugen tester det nymonterte kamerasystemet som skal sørge for Covid19-sikker adgangskontroll ved Recovery-klinikken i Hurdal. Bildene kan også legges oppå hverandre, noe som er nyttig hvis kameraet for eksempel brukes til å overvåke et serverrom med mange komponenter.
Einar Karlsson, servicetekniker hos Konica Minolta (foran) og systemkonsulent Bjørnar Haugen tester det nymonterte kamerasystemet som skal sørge for Covid19-sikker adgangskontroll ved Recovery-klinikken i Hurdal. Bildene kan også legges oppå hverandre, noe som er nyttig hvis kameraet for eksempel brukes til å overvåke et serverrom med mange komponenter. Foto: Konica Minolta/Recovery

Et termisk kamera ved inngangen til Recovery-sentrene, to behandlingsinstitusjoner for mennesker med psykiske helseproblemer i Hurdal, avslører om besøkende har feber, og kan være smittet med Covid-19. Andre steder brukes det samme kameraet til å overvåke serverrom. I stedet for å varsle om noen har feber, sier det fra dersom det oppdager at komponenter blir varmere enn de skal være.