BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kamera på Svinesund og andre mobiltjenester jeg ville betalt for

Mobiltelefoner kan snart vise video, men hva skal man bruke det til? Her er noen ideer jeg hadde vært villig til å betale mye for.

8. nov. 2001 - 14:35

Høy båndbredde og nye mobiltelefoner lover video, lyd, posisjonering og en rekke muligheter som kan kombineres til nyttige tjenester. Men har vi lyst til å se på? Forfall eller porno mens vi sitter på bussen? Hvor mye er vi villige til å betale?

digi.no lanserer her er par ideer til bredbåndstjenester vi tror folk hadde betalt mye for. Vi snakker hundrelapper. Men vi vil gjerne ha flere ideer. De beste blir samlet i en ny sak, og siden både Telenor og de andre teleselskapene er flittige digi.no-lesere kan vi kanskje lokke med finansiering og hjelp.

Forslag til 3G-tjenester:

1: En tjeneste som sender deg et videosignal fra et kamera rettet mot tollbua på norsk side på Svinesund. Ring fra polet i Strømstad og sjekk om det er kontroll. Pris: 100 kroner

2: Tjeneste som bruker posisjonering til å la brukere varsle om og motta varsel om ulykker. Tipper mange hadde vært villig til betale mye for meldinger av typen "En fullastet trailer med en åpenbart påvirket østeuropeisk sjåfør med blanke sommerdekk er på vei mot deg. Kjør inn på en sidevei og vent"

3: Muligheten til å koble seg opp til egen installerte web-kameraer hjemme for å sjekke innholdet i kjøleskapet, om naboen har kuttet ned epletrærne dine, eller om det brenner hjemme fordi du glemte strykejernet. Pris: 10 kroner

4: En nøyaktig posisjoneringstjeneste som lar deg ringe kunder som står ved en spesifikk hylle på Ikea hvor varen du ønsker befinner seg. Du kan spørre "ligger det pakker med "Dust"-hyller foran deg nå?" Du betaler 30 kroner for å spare deg turen og vedkommende som svarer får 10 kroner.

5: En tjeneste som lar deg aktivisere kameraet på din stjålne mobiltelefonen. Ring, knips bilde og send til politiet. Pris: 100 kroner.

6: Ring din stjålne mobiltelefon og få den til å lage høye kattelyder og håp at tyven blir angrepet av hunder i nærheten. Pris: 50 kroner.

7: Fest et videokamera til alle politibiler og send ut varsling om biljakter. Det ender jo som regel galt for en eller flere av partene. Å følge biljakter er sikkert mange villig til å betale 50 kroner for.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.