JUSS OG SAMFUNN

Kamerun sperrer Twitter

Regimet frykter at protestaksjonene sprer seg.

11. mars 2011 - 14:03

Flere land har innført nettsensur for å hindre at protestaksjonene, som så langt har veltet regimene i Tunisia og Egypt, sprer seg ytterligere.

Sist ut er Kamerun, som denne uken stengte tilgangen til Twitter.

Få har tilgang til Internett i det afrikanske landet. Av en befolkning på drøyt 19 millioner er nettpenetrasjonen rundt fire prosent.

I desember åpnet imidlertid det nasjonale teleselskapet MTN Cameroon en tjeneste som gjorde det mulig å sende twittermeldinger via SMS.

Det er denne tjenesten som myndighetene sperret, ifølge Twitter.

Opposisjonskrefter i Kamerun har planlagt demonstrasjoner mot president Paul Biya, men planene ble raskt slått ned av sikkerhetsstyrker forrige måned.

Regimets diktator har styrt landet med hard hånd siden han grep makten i 1982.

Nå ønsker Biya å avverge en mulig revolusjon ved å hindre bruk av tjenester som kan benyttes for å organisere opptøyer, ifølge Techspot.

- Slår tilbake

Sensurtiltaket kan vise seg å få motsatt effekt, ifølge den kamerunske bloggeren Dibussi Tande. Han mener blokkaden av twittertjenesten bare gir økt oppmerksomhet til bruk av Twitter som et politisk verktøy.

- Myndighetene har åpenbart ikke lært noe av hendelsene i Nord-Afrika, særlig i Tunisia der regimet ble veltet trass sperring av alle sosiale nettjenester i årevis, skriver han.

Twitter er fra før blokkert i land som Kina, Iran, De forente arabiske emiratene, Pakistan og Libya.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.