Kamp om enkle, norske domene-navn

Kamp om enkle, norske domene-navn

Norid foreslår å åpne for at bedrifter og privatpersoner skal kunne registrere domenenavn som utelukkende består av tall.

Under dotcom-årene var mange frislipp med nye domene-regler som førte til kamp om enkle domenenavn, både registeringen av vanlige norske ord og enkle forkortelser. Og nå er det duket for en ny runde.

For Norid foreslår å åpne for registrering av domenenavn som bare består av tall. Forslaget går ut til åpen høring i dag.

I dag kan man ikke registrere domenenavn som bare består av tall. Man må kombinere med minst en bokstav. Fordi enn virksomheter har navn eller produkter som består av bare tall, kan det oppstå behov for å kunne registere et domenenavn med bare tall.

Den viktigste årsaken til at nummerdomener har vært forbudt, er at det har vært en mulig risiko for tekniske problemer knyttet til å bruke bare tall. En analyse viser nå at man kan se bort fra en slik risiko. Det er dermed ingenting som hindrer denne utvidelsen av navnerommet.

- Vi er fornøyde med at de tekniske hindringene ikke lenger er til stede slik at vi nå mener det er trygt å tilby nummerdomener, sier daglig leder i Norid, Hilde M. Thunem.

Dersom det blir åpnet for slike domenenavn kan det tenkes at mange velger å registrere sitt telefonnummer som domene.

Høringsfristen for forslaget er satt til 15. september 2006.

- Vi håper mange vil engasjere seg i høringen og gi kommentarer til forslaget, legger Thunem til.

De som ønsker å lese hele høringsnotatet kan les det her.

Til toppen