Kamp om hvem som blir ny Intel-sjef

Bransjelokmotivet Intel bremser investeringer og flytter på ledere, noe som påvirker hvem som skal etterfølge Craig Barrett.

PC-kongen Intel er et av svært mange IT-selskaper som har varslet dårligere tider. I tillegg til å si opp 5000 ansatte, får oppbremsingen også konsekvenser for ledelsen.

Nå slår selskapet sammen to av sine fem divisjoner. Samtidig flytter selskapet rundt på flere toppledere, blant annet fordi Gerry Parker, sjef for New Business Group og Stephen Nachtsheim, investeringssjef går av med pensjon til sommeren, skriver amerikanske medier.

Det er Sean Maloney som får lederjobben når nettverk- og kommunikasjonsdivisjonene slås sammen. Han var tidligere markedssjef i Intel. Dette kan tyde på at enten Maloney skal slåss med Paul Otellini, sjef for Intel Architecture Group om hvem som skal bli ny toppsjef, skriver Zdnet. Dagens kaptein,Craig R. Barrett, er blitt 62.

For å demme opp for lavere salg, utsetter Intel byggingen og oppstarten av sin prosessor-fabrikk i Irland for andre gang. Fabrikken skulle kommet i gang i fjerde kvartal, men dette er nå utsatt til tredje kvartal 2003.

Til toppen