Kamp om Kvalito-restene

Chess-sjef Idar Vollvik er i ferd med å kjøpe konkursboet etter Kvalito IT, men han får konkurranse.

I går kunne digi.no melde at bredbåndsselskapet Kvalito IT er slått konkurs. Det skjer etter et momskrav fra fylkesskattekontoret i Sør-Trøndelag, noe som har ført til at ledelsen i selskapet er under etterforskning for skattesvindel.

Kvalito eies nå av konkursboet, som skal selge selskapet videre for å kunne betale regninger og krav mot selskapet. Det er svært stor interesse for å kjøpe restene av selskapet, som blant annet består av 5000 privat- og bedriftskunder.

Bestyrer i konkursboet, Joar Grimsbu, har drevet hektisk møteaktivitet i hele dag, og kan melde om svært mange interessenter. Han fortalte til digi.no tidligere i dag at det har vært 15-20 aktører som er interessert i selskapet.

Akkurat nå er det to aktører som er med til siste runde: Det er Chess-sjef Idar Vollvik og en aktør til. Chess har bydd litt over en million kroner, mens den andre aktøren har bydd noe mer.

- Vi ligger for øyeblikket som nummer to på budlisten, men vi har ikke satt noen forbehold for å kjøpe selskapet, slik den andre budgiveren har. Jeg tror vi har gode sjanser til å overta selskapet i løpet av kort tid, sier Vollvik til digi.no.

Det har lenge vært en strategi å gå inn i bredbånd, og han hadde uansett planlagt et samarbeid med Telenor. Men når denne sjansen kom, så måtte han slå til, forteller han.

Han mener Chess vil ha gode muligheter til å etablere seg innen bredbånd, siden selskapet har 120 000 mobilkunder fra før.

Kvalito IT omsatte for vel 30 millioner kroner i fjor, og det har rundt 5000 privat- og bedriftskunder. Selskapets satsingsområde har vært tredelt: Programvare- og systemuvikling, Internetttilgang (SDSL, ADSL og radiolink til bedrifter og privatkunder), og ISP- og ASP-tjenester, serverhosting, samt salg av maskinvare og konsulenttjenester rundt dette.

;