Kampen hardner til i Danmark

Deutsche Bank kunngjorde nylig at deres datterselskap Deutsche Bank 24 skal gjøres til en førende bank for privatkunder i hele Europa. Norden neste?

Deutsche Bank kunngjorde nylig at deres datterselskap Deutsche Bank 24 skal gjøres til en førende bank for privatkunder i hele Europa. Norden neste?

Ifølge Jyllands-Posten er Deutsche Bank langt fremme i planene om kapre danske kunder. Avisen melder at en mulig oppkjøpskandidat er bank24.dk, som vi i morges skrev fusjonerer med Din Bank.
Les også:
Dansk fusjon for å kapre kunder

Etter fusjonen blir den nye danske banken en av de største på Internett i Danmark med 30 000 kunder. Nettbanken til Deutsche Bank, Deutsche Bank 24, er nevnt som en mulig oppkjøpskandidat av bank24.dk, uten at noen partene kan bekrefte dette.

bank24.dk starter også online-aksjehandel i løpet av januar 2001. Deutsche Bank startet online-aksjehandel for omlag ett år siden, gjennom datterselskapet brokerage24.de.

Kampen om de nordiske kundene hardner til. Særlig i Sverige er konsolideringsprosessen kommet meget langt der de største svenske bankene tar sikte på skape en stor nordisk enhet. Som kjent har jo MeritaNordbanken gitt bud på Kreditkassen, og svenske FöreningsSparbanken kjøpte ifjor opp danske FIH.

Danmark ligger etter både Norge og Sverige i bruken av Internett, og dette har gjort at blant annet den norske online-aksjemegleren Stocknet satser i Danmark før Sverige.

Les også:
Svenske banker planlegger å slå seg sammenSverige og Norge på topp i Internett-bruk

- Jeg vil ikke røpe hvilke planer vi har eller tidspunkt for lansering. Men jeg kan røpe såpass at vi satser på Danmark før vi eventuelt satser i Sverige. Danmark ligger to år etter Norge og har et relativt begrenset tilbud av online-aksjehandel. Det er flere online-meglere i Sverige i vårt segment, og vi kan tilføre markedet i Danmark adskillig mer enn det svenske, sa daglig leder i Socknet, David Halten, til digitoday.no i begynnelsen av september.

Til toppen