Kampen om digitalt bakkenett gires opp

Kamphanene samler allierte i to leire for å kjempe om det digitale bakkenettet.

Kamphanene samler allierte i to leire for å kjempe om det digitale bakkenettet.

SBS Broadcasting har nå kastet seg inn i kampen på Telenors side om å få bygge det digitale bakkenettverket for TV, melder Dagens Næringsliv. Fra før av har den andre konkurrenten NTV, fått MTG med på laget. NTV består i utgangspunktet av NRK og TV2.

SBS eier ti tv-kanaler og 56 radiokanaler i ni europeiske land. I Norge eier de TVNorge, Radio1 og The Voice. De skal inntil nylig ha vurdert å sende en egen søknad, men velger nå heller å støtte Telenor.

TVNorge er ikke spesielt interessert i at TV2 og NRK skal få lisensen.

- Det ville betydd at vi måtte forhandle fremtidige betingelser i nettet med våre største konkurrenter, sier fungerende administrerende direktør i TVNorge, Morten Skottland Hansen til Dagens Næringsliv.

NTV fikk konsesjonen for å bygge nettet i 2002, som eneste søker, men så ble det bestemt at konsesjonstiden skulle forlenges. Dermed ble konkurransen om konsesjonen åpnet på nytt, og plutselig var Telenor interessert likevel.

Dermed fikk NTV behov for en partner, og Moderen Times Group (MTG) skal være på vei inn. MTG driver TV3 og eier P4. De driver betal-TV-tjenesten Viasat i 15 europeiske land og har til sammen radio- og TV-kanaler i 30 land.

NRK-sjef John G. Bernander hevdet først at Telenor bare er ute etter å utsette prosessen, fordi dette nettverket vil bli en konkurrent til Telenors eksisterende TV-distribusjon. Men kampen ser nå ut til å bli svært reell. Telenor eier kabel- og parabolselskapet Canal Digital og Norkring, som eier nettverket av sendere for dagens analoge bekkenett for TV.

Til toppen