JUSS OG SAMFUNN

Kampen om plasser i Kongressen følges på nettet

Forlagshuset National Journal Inc. lanserer daglig oppdatering på kampen om 200 plasser i representantenes hus. Annethvert år er det valg på representanter, og nå kan dette "racet" følges online.

Hilde Nyman
18. mars 1998 - 11:20

Det amerikanske forlaget National Journal Inc., som i første rekke har publikasjoner og nettjenester med fokus på politikk, utvider et nettsted med informasjon om kampen mellom representanter fra de ulike amerikanske stater. Det skriver nettutgaven av det amerikanske mediemagasinet Editor & Publisher.

Det er nettstedet Cloakroom (betyr garderobe) som utvider sin tjeneste til å bli daglig oppdatert på Kongressen og Senatets daglige gjøremål. Tidligere har tjenesten The Hotline hatt en begrenset dekning av det politiske liv "innenfor murene". Nå skal tjenesten kunne gi ferskere nyheter om hvordan de ulike kandidatene ligger an i kampen om de 200 plassene i Representantenes Hus. Idéen er at abonnenter på tjenesten skal motta beskjed om oppdaterte nyheter én gang i døgnet på hverdagene.

Nettstedet har tjenester som et arkiv av politisk reklame på tv og radio som blir presentert i RealAudio og RealVideo, bakgrunnsinformasjon og pekere til kandidaters hjemmesider og profiler på disse og på alle valgkretser. Tjenesten inneholder også en søkbar database med tilgang til artikler ti år tilbake i tid.

Dette er en medlemstjeneste man må betale for å få tilgang til, men i løpet av en kort prøveperiode har alle tilgang. Prøveperioden varer fram til fredag 27. mars. Skriv inn brukernavnet "403423" og passordet "houserace".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.