BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kan bli slutt på anonyme Google-kontoer

Planlegger automatisk innmelding av nye brukere i Google+.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. jan. 2012 - 12:03

Google er i ferd med å innføre en endring i hvilken informasjon som kreves når nye brukere ønsker skal registrere seg for å få en Google-konto.

I dag, dersom en bruker vil registrere seg, for eksempel for å få mer brukertilpassede søkeresultater eller for å bruke én eller flere av Googles mange ulike tjenester, trenger brukeren bare å oppgi en eksisterende epostadresse, fødselsdato og land. Men ifølge bloggen Google Operating System, som er uavhengig av Google, eksperimenterer Google nå med et nytt innmeldingsskjema hvor nye brukere også må oppgi navn og kjønn.

Fyller en bruker ut dette nye skjemaet, blir det automatisk opprettet en Google-profil og en Google+-side for brukeren, basert på navnet som er oppgitt i registreringsskjemaet. Google+-siden opprettes bare dersom brukeren oppgir å være 18 år eller eldre. Det er mulig å endre navnet i ettertid, men ikke oftere enn hver tredje måned.

Det er liten tvil om at dette er gjort for å lokke nye Google-brukere til blant annet Google+. Uansett om brukeren bruker Google+-siden eller ikke, vil Google kunne regne med denne siden når selskapet oppgir antallet Google+-brukere. Men så lenge brukeren ikke tar i bruk Google+, ved jevnlig å besøke siden, legge til kjente og ukjente i kretsene, samt å dele noe med brukerne i disse kretsene, kan ikke brukeren anses som aktiv.

Nå er det ikke slik at brukerne tvinges å beholde verken Google-profilen eller Google+-siden. Så snart den innledende registreringen er unnagjort, ledes brukeren til siden for kontoinnstillinger, hvor brukeren kan slette enten Google+-siden og innholdet, Google-profilen eller hele kontoen.

Det opprinnelige skjemaet for registrering av Google-konto
Det opprinnelige skjemaet for registrering av Google-konto
Nytt skjema for registrering av Google-konto.
Nytt skjema for registrering av Google-konto.

Dette er ikke det eneste knepet Google har gjort for å lokke flere til å opprette Google+-sider. Brukere av nye mobiler og nettbrett med Android 4.x blir under den innledende registreringen spurt om de ønsker å opprette en slik side. Men der er det mulig å takke nei umiddelbart.

Ifølge ZDNet har Google for lengst begynt å rulle ut den nye registreringssiden, men det ser foreløpig ikke ut til å være den som møter norske brukere. Uansett kan den opprinnelige siden fortsatt brukes.

I en kommentar til ZDNet opplyser Googles PR-avdeling at selskapet jobber med å utvikle en enhetlig registreringsflyt på tvers av selskapets produkter, slik at dette blir mer intuitivt.

– Ved å gjøre det raskt og enkelt å opprette en Google-konto og en Google-profil gir nye brukere mulighet til å utnytte alt Google kan tilby, heter det i uttalelsen.

CNET News har forøvrig en interessant kommentar om hvorfor Google gjør dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.