Kan bli tredje størst med et snikangrep

Acer kan nå spenne ben på Lenovo og bli tredje den største PC-leverandøren.

Kan bli tredje størst med et snikangrep
Bilde:

Aktørene i PC-bransjen slåss om å bli størst, for stordriftsfordelene er viktige i et marked der produktene er veldig like.

Og med et grep kan maktsituasjonene i PC-bransjen bli endret. For nå er det en ny runde i slåsskampen om hvem som skal være tredje størst.

Kinesiske Lenovo ble størst da de kjøpte IBMs PC-divisjon, men ble etterhvert truet av Acers voldsomme vekst. Og tidligere i høst dukket det opp to oppkjøp.

Taiwanske Acer kjøpte opp amerikanske Gateway for 710 millioner dollar. Det så lenge ut som Lenovo så skulle kjøpe nederlanske Packard-Bell, men nå kan også Packard-Bell gå til Acer.

Krangelen er komplisert fordi den Hong-Kong-baserte John Hui har eier-interesser i begge selskapene. Og Acer får gjennom Gateway aksjer i Packard-Bell. Acer/Gateway har derfor bestemt seg for å kjøpe også Packard-Bell, skriver Financial Times.

Og avtaleverket mellom selskapene gjør at Lenovo nå ikke skal kunne kaste seg inn og utløse noen budkrig. Dermed ser Lenovo ut til å ende opp med svarteper og kan miste plasseringen som verdens tredje største PC-produsent.

Lenovo-sjef Bill Amelio går dermed på et surt tap - så sent som i sent i september fortalte Amelio at han fremdeles slåss for å få kjøpe Packard-Bell.

Sammen med Gateway, endre Acer opp med en global markedsandel på 8,8 prosent, mens Lenovo har 7,9 prosent. Og Acer sementerer sin tredjeplass ytterligere hvis Packard-Bell-kjøpet blir en virkelighet.

Les mer om:
;