Kan du bli rik som iPhone-utvikler?

VIDEO: Det krever en «doktorgrad i byråkrati», men potensialet er stort og det er «ingen» norske på markedet.

Kan du bli rik som iPhone-utvikler?

VIDEO: Det krever en «doktorgrad i byråkrati», men potensialet er stort og det er «ingen» norske på markedet.

IKT-bransjen er kunnskapssamfunnets fundament, og som IKT-bransjens nettavis bruker vi mye tid på å skrive om temaene, teknologiene og produktene som er viktig for bransjen - og dermed kunnskapssamfunnet vi alle lever i.

I denne video-serien prater vi om disse temaene, teknologiene og produktene, for å rette litt ekstra fokus på det vi mener er viktig for IKT-bransjen.

I vår første episode tok vi for oss Internet Explorer 8 beta 2 og første beta av Google Chrome, i andre episode snakket vi om IPv6, i den tredje dreide det seg om OpenOffice.org 3.0 og i den fjerde tok vi for oss fødselsnummeret etter at Skatteetaten sendte ut en CD med 3,95 millioner fødselsnumre.

Denne gangen tar vi for oss iPhone og Apple App Store, og fokuset er på sistnevnte. I en serie med artikler har vi forsøkt å se litt på det forretningsmessige potensialet i å lage programvare for iPhone, samt å distribuere og selge det gjennom Apple App Store.

Det viste seg at ingen av de etablerte norske programvareselskapene satset på det, selv om mange av de hadde diskutert det internt. Det var også vanskelig å finne norske iPhone-utviklere, men etterhvert fant vi en. Han kunne fortelle om sin gratisapplikasjon og et tungt byråkrati. Mannen heter Martin Sivertsen, og han er gjest på vårt video-innslag i dag.

Etter å ha intervjuet Martin og filmet dette innslaget, kom vi i kontakt med noen norske småselskaper som satser på iPhone-utvikling. Felles for de alle er at de satser på spill og underholdning, og at de ennå ikke har ferdigutviklet sine applikasjoner.

Hvis dere lesere vet om flere norske iPhone-prosjekter så fortell gjerne om det i debattforumet. Vi er også interessert i å høre hva dere tror om mulighetene for de som satser på iPhone-utvikling.

Ved en senere anledning skal vi også se nærmere på tilsvarende muligheter med Google Android, og sannsynligvis også Windows Mobile og Symbian. Hvem tror dere vinner dette markedet, og hvorfor?

Kom gjerne med innspill til temaer, teknologier eller produkter dere ønsker å høre mer om, samt forslag til eksterne gjester.

    Les også:

Til toppen