Kan få 56 millioner brukere

I konkurranse med Telenors djuice og Telias Speedy Tomato har finske Sonera lansert sin mobile portal Zed. Ved hjelp av en rekke samarbeidsavtaler har det finske selskapet en potensiell kundemasse på 56 millioner mobilkunder i Europa og Asia.

Sonera har inngått avtale med ett av de tre mobilselskapene i Singapore; operatøren Mobile1 som vil tilby Zed til sine vel 600.000 GSM-kunder.

Zed ble lansert for over ett år siden i Finland og har i dag vel 700.000 brukere.

Potensialet er imidlertid enormt ettersom selskapet har inngått avtaler med ni mobiloperatører som tilsammen representerer 56 millioner kunder. Blant de største finnes de tre største tyske mobilselskapene, D1, D2 og E-Plus, som tilsammen representerer nær 40 millioner kunder, foruten nederlandske KPN med 5,8 millioner, tyrkiske Turkcell med 7,2 millioner og amerikanske Powertel med 0,8 millioner.

Dette gir Zed-konseptet et godt utgangspunkt og målet er at brukere uten å betale annet enn vanlige samtaletakster skal få tilgang til nye tjenester via mobiltelefonen. Tjenestene som tilbys er alt fra reiseinformasjon til underholdningsguider. I tjenesten som nå lanseres i Singapore skal det også gjøres mulig med taxibestilling.

Til toppen