TELEKOM

Kan få igjen milliard-beløp

Telenor i India

Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas har grunn til å trekke litt på smilebåndet. Noen av pengene som har forsvunnet i India kan komme tilbake.
Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas har grunn til å trekke litt på smilebåndet. Noen av pengene som har forsvunnet i India kan komme tilbake. Bilde: Per Ervland
10. apr. 2013 - 13:26

New Delhi (NTB): Telenor fryktet at 1,7 milliarder kroner som ble betalt for mobillisenser i India i 2008, var tapt. Nå ser det ut til at selskapet får pengene tilbake.

Etter en omfattende korrupsjonsskandale rundt tildelingen i 2008, ble lisensene inndratt av Indias høyesterett i februar 2012. I fjor høst ble lisensene auksjonert ut på nytt, og Telenor sikret seg operatørrettigheter i seks regioner med til sammen 600 millioner innbyggere.

Før de nye lisensene trådte i kraft, krevde indiske myndigheter at selskapene ga opp alle krav om å få refundert lisensavgiften fra 2008, melder NRK. For Telenor er det snakk om 16,5 milliarder rupier, eller rundt 1,7 milliarder kroner, som det nå ser ut til at telegiganten likevel får tilbake.

- Det har vært blitt gjort en prinsippavklaring i en sentral, indisk regjeringskomité om tilbakebetaling. Det er telekomdepartementet i India som skal stå for den praktiske gjennomføringen, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til NRK.

Selskapet avventer nå informasjon om hvordan dette skal skje. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.