BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kan gi Telia milliardinnsparinger

Ericssons modifiserte AXE-svitsj, som kan håndtere både telefonsamtaler, Internett-tjenester og ATM-trafikk, kan bety kostnadsbesparelser i milliardklassen for Telia, som vurderer anskaffelse av svitsjen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 1997 - 17:05

Telefonselskaper verden over har investert omkring 90 milliarder svenske kroner i AXE, og den svenske telefonoperatøren Telia er interessert i å bytte til den nye svitsjen.

- Vi vil gjerne prøve den nye svitsjen, sier Klaus Claussen, teknisk direktør for Telias nettverktjenester, til Elektroniktidningen.

Telia har nå seks store, faste nettverk med en årlig kostnad på fire milliarder svenske kroner. Den nye svitsjen kan bety en kostandsbesparing på opp til en milliard svenske kroner. Ifølge Claussen er en rekke andre svitsjeleverandører interessert i de samme ideene som Ericsson, men ingen av dem har gått like langt som det svenske selskapet.

digi.no skrev om den den nye AXE-svitsjen allerede i mai i år (se lenken "Gjør plass for Internett" under relaterte saker oppe til høyre på denne siden), og Ericsson legger ikke skjul på at det nye produktet er rettet mot nye konkurrenter som Cisco og Bay Networks. Den nye svitsjen får støtte for bredbåndtrafikk i 1998, noe som vil være avgjørende for Ericssons posisjon som en global leverandør av svitsjer ettersom prispresset vil ta livet av selskapets nåværende AXE svitsj.

- Det skal bli billigere for nettoperatører å velge vår nye AXE-svitsj som klarer telefoni, ATM- og IP-tjenester, enn å opprettholde flere separate nett, sier Lars-Erik Eriksson, teknisk direktør ved Ericsson Telecom AB, til Elektroniktidningen, uten å ville si hvor store innsparinger det er snakk om.

Ericsson har investert flere milliarder svenske kroner i utviklingen av den nye AXE-svitsjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.