JUSS OG SAMFUNN

Kan ikke lenger tappe online-konti

Tre av de største onlineselskapene i USA må justere sine salgsmetoder etter krav fra amerikanske myndigheter. Det innebærer blant annet at selskapene må ha skriftlig tillatelse fra brukerne før de kan trekke penger fra deres konti.

Herman Berg
11. mai 1997 - 21:45

America Online, CompuServe og Prodigy, tre amerikanske online-selskaper i verdensklasse, har gått med på kravet fra myndighetene om å hente inn skriftlig tillatelse før de tapper kundenes konti. Den nasjonale handelskommisjonen (The Federal Trade Comission) stemte enstemmig for et vedtak med mål å få slutt på "gratistilbud" som fører til uventede utgifter for forbrukerne, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Et av hovedproblemene med salgsmetoden har vært online-selskapenes tilbud som ikke har gitt informasjon til kundene om at konti vil bli automatisk belastet et fast beløp i de tiden etter gratisperioden..

En talsmann for FTC sammenligner det med avtaler som plateklubbene inngår med forbrukere, med én betydelig forskjell.

- Plateklubbene forteller deg at du må kansellere om du ikke ønsker produktene, sier David Medine i FTC.

- Når du blir med på et gratis medlemstilbud fra online-selskapene, har de hittil ikke fortalt deg det samme, sier han.

FTC har ikke delt ut bøter i forbindelse med de tvilsomme avtaleinngåelsene, men har mottatt forsikringer, blant annet fra America Online med åtte milioner kunder, om at de skal rette seg etter pålegget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra