Kan ikke vente lenger enn til høsten

Nestleder i IKT-Norge, Fredrik Syversen, mener regjeringens svenneprøve i IT må komme i høst.

Stoltenberg-regjeringen har i løpet av sine åtte måneder i førersetet måtte tåle mye kritikk. Innen IT gjelder kritikken fra bransjeorganisasjoner og opposisjonen først og fremst sommel på MinSide og Altinn, samt treg bredbåndutbygging.

    Les også:

IKT-Norge er ikke imponert, selv om de viser forståelse for at den nye regjeringen trenger tid til å sette seg inn i IT-saker.

– Når det gjelder MinSide er det ikke teknologien, men snarere forretningsmessige forhold som er årsak til forsinkelsen, sier nestleder i IKT-Norge Fredrik Syversen til digi.no.

Han mener det er urettferdig å svartmale den nye regjeringen etter bare åtte måneder, men til gjengjeld forventer IKT-Norge en klar IT-politikk fra høsten av.

– Mye ble lovet i valgkampen, men vi har sett lite til både hva som skjer med IT i skolene og på forskningssiden, framholder Syversen.

Han er også spent på hva regjeringen legger i begrepet «aktiv næringspolitikk».

IKT-Norge har store forventninger til meldingen om aktiv næringspolitikk og stortingsmeldingen om IT som skal legges fram til høsten.

– Tiltak og gjennomføring som beskrives i disse meldingene vil jeg heller si blir svenneprøven til den nye regjeringen, sier Syversen til digi.no.

Til toppen