Kan jeg få ADSL?

Om du kan få ADSL avhenger av om telefonsentralen din er klargjort for det eller ikke. I første omgang vil det være dekning for ADSL bare i de største byene og tettstedene. Om din sentral er klargjort kan du faktisk få svar på.

Telenors målsetning er at hele landet skal få tilgang til ADSL-oppgraderte telefonsentraler i løpet av 2-3 år. Dette får også konsekvenser for andre teleaktører som tilbyr ADSL via Telenors aksessnett.

Telenor er naturlig nok den største aktøren i markedet og har laget en søkefunksjon for sine kunder på Internett, som kan brukes av de som ikke vil vente i tre år med å sjekke om ens telefonsentral kan håndtere ADSL.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) er en teknologi som gir høyere hastigheter gjennom det eksisterende telenettet. I motsetning til ISDN er hastigheten til og fra ADSL-kunden ulik.

Telenor installerte sine første tilknytninger i norske hjem fra og med 1. desember 2000.

I første omgang vil bare de som bor nærmere en fibernode enn 2,5-3 kilometer få tilgang til denne tjenesten. Tilhører du de heldige? Sjekk Telenor Telecom Solutions egen søkemaskin, der du kan sjekke om du har mulighet for å få ADSL på ditt telefonnummer. Ta en titt på lenken under:


(Hvis du opplever at serveren er nede, kommer det av at Nextra oppgraderer sidene. Ifølge Ole Magnus Grønli skjer oppgraderingen i løpet av denne helgen. Vi ber leserne smøre seg med tålmodighet og prøve igjen senere hvis man ikke får respons)


Sjekk om DU får ADSL...

Til toppen