Kan noen starte håndverker-fra-helvete.com?

Håndverkere kan i dag herje fritt og gjøre de mest groteske tabber. Det kunne Internett satt et punktum for

Internett kan spre et sitat, bilde eller tabbe over hele kloden i løpet av et døgn eller to. Men det meste slikt er bare harmløs moro eller meningsløst kjedelig. Alle kan lage nettsider og fyller dem med unyttig informasjon, tilgjengelig for hele kloden å lese.

Men internetts mulighet til å lagre og tilgjengeliggjøre småbiter med informasjon åpner andre muligheter.

Alle har vi hørt om - eller enda verre - opplevd at Monty Python har kommet på besøk når du trodde du hadde ringt til en rørlegger, snekker eller murer. I en blanding av Saddam Hussein, Narvestad og John Cleese oppfører deler av norsk håndverkerstand seg som om deres primære mål her i livet er å sikre seg en plass på USAs liste over "Ondskapens Akse".

Historene er endeløse og i en rettferdig verden burde de verste sakene ha endt opp i det internasjonale krigsforbrytertribunalet i Haag. Men i den jammerdalen verden tross alt er, har mange frittstående håndverkere ikke noe merkenavn å ta vare på og hopper fra den ene katastrofen til den andre - uten å havne på noen liste eller bli straffet for det.

Her er derfor en gratis forretningsidé: Lag et nettsted der vanlige forbrukere kan taste inn en historie, sette inn et bilde eller to og fullt navn på håndverkeren som har forårsaket at Røde Kors måtte rykke inn med bistandsarbeid. www.handverker-fra-helvete.com kunne vært en passende URL. Muligheten til å tjene penger på å selge annonser til alle de ærlige og flinke håndverkerne her i landet burde være store.

Skulle du leie inn en håndverker, var det bare å søke her og sjekke om vedkommende hadde oversvømmet noen hus eller sendt sekssifrede regninger for montering av en vask.

Tips: Fordi man trolig ville pådra seg noe jurdisk oppmerksomhet, er det nok en fordel å opprette et nettsted i et land som har et avslappet forhold til selskapsregisteringer. Scheycellene er et populært sted, blant annet fordi man jo må avholde styremøter av og til.

Til toppen