FORBRUKERTEKNOLOGI

Kan overvåke tv-seere med Kinect

Microsoft tenker nytt og kontroversielt.

Bruker Kinect. Microsoft har søkt om patent på et system for å overvåke antall seere på TV-program.
Bruker Kinect. Microsoft har søkt om patent på et system for å overvåke antall seere på TV-program. Bilde: PantherMedia/Denis Raev
6. nov. 2012 - 13:31

Microsoft har søkt om patent for et helt nytt bruksområde for sensor-teknologien Kinect. Teknologien vil få rettighetshavere som film- og TV-selskaper til å juble, men det er spørs om den samme entusiasmen vil bli delt i verdens TV-stuer.

Patentet har tittelen «Content Distribution Regulation by Viewing User». Det går i korte trekk på å la Kineckt-kontrolleren til Xbox å overvåke de som sitter fremfor TV-apparatet mens de ser på TV, en film eller annet innhold på skjermen. Systemet kan fange opp antall seere og alderen på disse ved å ta utgangspunkt i kroppsproporsjoner.

Men hva er dette godt for, kan du spørre. Det er flere bruksområder. Det mest nærliggende er at man betaler for antall som skal se for eksempel en film. Dersom antall personer i rommet overstiger grensen du har betalt for, kan systemet for eksempel stoppe fremvisningen til du har betalt for flere personer.

Les hele patentsøknaden her.

Med aldersdetektering kan også innhold som ikke er beregnet på barn bli stoppet fra å bli vist, fremgår det av patentsøknaden som omtales av GeekWire.

Nå betyr ikke en patentsøknad at selskapet bak planlegger å introdusere denne type produkter og løsninger. Men de gir en god pekepinn på hvordan teknologiselskaper tenker rundt innovasjon og produktutvikling.

Sensor-kontrolleren Kinect, som ble utviklet til Microsofts spillkonsoll Xbox, har også tidligere blitt trukket frem i flere spennende konsepter som ligger godt utenfor spill-verden. Se for eksempel denne bruken av sensor-teknologien eller konseptet rundt Code Space.

GeekWire skriver at det er lite trolig at Microsoft kommer til å introdusere «seerovervåking», men hvem vet? Kanskje du bør være forsiktig når du inviterer venner og kjente hjem for å se Melodi Grand Prix i fremtiden?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.